Crònica 22/05/2011

L'últim relleu de la nova generació verda

Roger Tugas
1 min
L'últim relleu de la nova generació verda

Joan Herrera i Raül Romeva, des del 2004, havien estat els pioners en el procés de renovació d'ICV i ara l'Ajuntament de Barcelona és l'últim enclavament on els ecosocialistes jubilaran la seva vella guàrdia, provinent encara del planter del PSUC. Un desconegut Ricard Gomà en serà l'encarregat, just 11 anys després d'afiliar-se al partit.

Com és característic en la seva promoció, l'alcaldable llueix més el verd que el roig, arriba a la feina en bicicleta, no és esclau dels protocols i no va alimentar la seva jovenívola hormona militant en les lluites obreres -és professor a la UAB-, sinó en mobilitzacions ecologistes, antiglobalització i pacifistes. S'ha declarat independentista, però això també és cada cop més comú i acceptat a les files ecosocialistes.

El 2002 ja era president de la Fundació Nous Hortizons -d'ICV- i és regidor des del 2003. Tanmateix, més amant del treball intern que del xou mediàtic, fins ara no s'ha donat a conèixer. El caràcter tranquil i introvertit, que el pot fer semblar distant, no hi ha ajudat, tot i que qui ha treballat amb ell en destaca una lúcida capacitat d'anàlisi. Gomà posa punt final avui a una tranquil·la transició a ICV més fàcil amb un electorat tan ideològic.

stats