Crònica 27/02/2012

Com afecta el MWC a diferents sectors econòmics de la ciutat

2 min

TAXIS

"Sempre que hi ha una fira, hi ha més moviment", diu Ramon Ruiz, taxista, que calcula que facturarà gairebé un 10% més que en una setmana normal. Tot i això, no estalvia queixes i assegura: "Des de la segona edició del MWC els hotels van començar a oferir serveis de transport que ens estan robant els clients". També critica que la Guàrdia Urbana reguli "d'una manera excessivament estricta" els ingressos a plaça Espanya.

HOTELS

"No tenim cap habitació fins a l'1 de març", diu José Ignacio Garcia, el cap de consergeria de l'Hotel Mandarin. Afegeix que tenen una llista d'espera "llarguíssima" per si es cancel·la alguna reserva. Diu que una de les coses que més demanen els participants del congrés és que "els organitzin visites guiades curtes per la ciutat i que els reservin taula en restaurants amb estrella Michelin".

RESTAURANTS

Durant el MWC Almudena Sitjà, la directora d'El Principal, canvia els horaris del local. "A partir de diumenge ja comencem a tenir ple de reserves per sopar i són a partir de les 19.30", diu. Els participants al congrés s'hi deixen de mitjana uns 50 euros per persona. Algunes empreses també els han reservat tot el local per fer reunions esmorzar al matí.

RESERVA DE LIMUSINES

Olga Matons, la portaveu de Blai Limousines, afirma que aquests dies tenen molta més feina que una setmana normal. Respecte a l'anterior MWC, però, l'increment de reserves no ha estat significatiu. Matons també explica que la majoria dels usuaris aprofiten que tenen xofer per fer altres activitats: "Gaudí i les botigues del passeig de Gràcia són els circuits més demandats".

VOLS PRIVATS

Francisco Sanz, el portaveu de l'empresa d'aviació privada Executive Airlines, explica que no han registrat més vols a la ciutat aquests dies, però que les rutes programades probablement estan relacionades amb el MWC, tot i que no poden assegurar la destinació final dels usuaris. Tanmateix, reconeix que "a l'aeroport del Prat hi haurà més moviment aquesta setmana".

stats