Crònica 30/04/2011

Un 1 de Maig d'indignació per les retallades al sector públic

Elena Freixa
1 min
Un 1 de Maig d'indignació per les retallades al sector públic

Barcelona.Les retallades del sector públic, el nou rècord negatiu de l'atur i la poca eficàcia de les mesures aprovades suposadament per combatre'l -com la reforma laboral- centraran la manifestació de l'1 de Maig de diumenge.

Els secretaris generals de CCOO i la UGT van repartir culpes de la situació actual. Al Govern li van retreure la política de retallades als serveis públics, prescindint dels treballadors no funcionaris en àmbits com l'educació o la sanitat. "Retallades com la d'educació van directes a la línia de flotació de la recuperació econòmica", va dir el secretari d'UGT, Josep Maria Álvarez. El líder sindical també va retreure a la Generalitat no haver pres "ni una sola política que contribueixi a generar ocupació". En aquest punt també van responsabilitzar l'executiu espanyol d'haver aprovat una reforma laboral que no funciona.

A l'altra banda de la balança, els sindicats hi van col·locar la supressió de l'impost de successions, una mesura que consideren injusta, sobretot en l'actual entorn econòmic. El secretari de CCOO, Joan Carles Gallego, també va convidar l'executiu espanyol a abordar de manera decidida l'economia submergida, dotant de més efectius la inspecció de treball i no amb plans que va considerar innocus per solucionar aquest problema endèmic.

stats