DEBAT PRECONGRESSUAL
Crònica 24/12/2011

Malestar al PSOE per la utilització de Zapatero

Ara
1 min

MADRIDDiversos dirigents de diferents sectors del PSOE van fer ahir una crida a la calma i a no utilitzar la figura de l'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en el debat precongressual.

Aquestes veus van alçar-se ahir, després que es donés a conèixer el manifest Nosotros sí estuvimos allí , en què una vintena d'ex-alts càrrecs del govern Zapatero replicaven l'altre manifest, Mucho PSOE por hacer (crític amb la gestió de la crisi de l'últim govern i partidari d'una renovació profunda al partit),subscrit, entre d'altres, pels exministres Carme Chacón, Francisco Caamaño i Juan Fernando López Aguilar i que ha encès els ànims en el debat precongressual. El manifest de la vintena d'ex-alts càrrecs (que sectors renovadors atribueixen a l'entorn d'Alfredo Pérez Rubalcaba) defensa la tasca de govern dels últims set anys i reivindica la figura de Zapatero. I ho fa dirigint un dard directe al document de Chacón, Caamaño i López Aguilar: "No seria decorós que qui va ser allà de manera evident, i entusiasta, aspiri ara a suggerir el contrari".

El líder dels socialistes navarresos, Roberto Jiménez, signant de Mucho PSOE por hacer , va advocar per desvincular Zapatero del debat, sense oblidar l'autocrítica. També l'exministra Beatriz Corredor va dir al seu Twitter que "esgota el maniqueisme de l'amb mi o contra mi". "Renovar-se no implica renegar del passat, sinó adaptar-se al futur millorant", va afegir.

El malestar generat per l'estira-i-arronsa de declaracions va fer que ahir Carme Chacón demanés al seu Twitter que no s'opti per la "desqualificació personal" en aquest procés: "Sisplau, cap desqualificació personal, només debat d'idees respectuós i democràcia".

stats