10 D'ABRIL
Crònica 31/01/2011

Malestar pel "dilema" de Mas sobre la consulta de Barcelona

Oriol March
2 min
Malestar pel "dilema" de Mas sobre la consulta de Barcelona

Barcelona.Els dubtes expressats pel president de la Generalitat, Artur Mas, sobre si exerciria el seu dret a vot a la consulta independentista de Barcelona del pròxim 10 d'abril -recollits en una entrevista a El Periódico - van disgustar els promotors de la iniciativa. El president va assegurar que tenia un "dilema" sobre si anar a votar o no perquè "a més de ser l'Artur Mas ciutadà" també és "el president de Catalunya, i dels set milions i mig de catalans n'hi ha molts que estan en contra de la independència".

Tot i recordar que el seu vot, en cas de fer-se efectiu, seria favorable a l'autodeterminació, representants de la consulta barcelonina van mostrar ahir el seu malestar per les paraules de Mas. El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, va assegurar que "com a bon demòcrata", Artur Mas hauria d'anar a votar. "Hauria d'explicar si aquest dilema se li ha presentat en altres eleccions, en què també hi ha hagut gent que estava en contra de l'opció preferida de l'ara president", va reblar Bosch. Anna Arqué, vinculada des de l'inici als referèndums i adscrita a Solidaritat Catalana, va considerar que, "precisament perquè és el president de tots", hauria de donar exemple i participar a la iniciativa.

CDC demanava el vot de Montilla

El dilema de Mas contrasta amb la posició del secretari d'immigració de CDC, Àngel Colom, que va demanar a l'aleshores president José Montilla que exercís el seu dret a vot a la consulta de Sant Just Desvern celebrada el 25 d'abril de 2010.

Al llarg dels últims mesos, destacats dirigents de CDC han donat suport al moviment de les consultes, com ara Oriol Pujol -secretari general adjunt del partit- i Francesc Homs -portaveu del Govern i secretari general de Presidència-. El candidat de CiU per Barcelona, Xavier Trias, que ahir no va voler fer cap valoració, ja va confirmar fa mesos que aniria a votar el 10 d'abril.

stats