INICIATIVA CIUTADANA
Crònica 29/01/2011

Manifest pro-PSC a Barcelona de Mena i Villarejo

Albert Balanzà
1 min
L'exfiscal en cap de Catalunya, José María Mena.

Barcelona.Tura o Hereu, tant se val, però qualsevol cosa menys Trias. Sota aquesta dura premissa, tres dies abans que comenci oficialment la campanya de les eleccions primàries del PSC, el dimarts 1 de febrer, un grup de personalitats de la societat civil autoanomenats Barcelona per l'Esquerra engegaran una campanya paral·lela.

El primer acte, que es farà simbòlicament al Pla de l'Ós, en plena rambla de Barcelona, serà la presentació d'un manifest, al qual ja s'hi han adherit els exfiscals José Maria Mena i Carlos Jiménez Villarejo com a caps de llista, però en què també hi ha l'expresident de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT), Roberto Manrique, i l'agitador cultural i president del lobi Un dels Nostres, Joan Estrada.

La plataforma també té el seu percentatge de representació política amb la participació de militants o simpatitzants socialistes -que sí que votaran en l'elecció interna del 19 de febrer- com Àlex Masllorens, exdiputat de Ciutadans pel Canvi i coordinador de la campanya de Montserrat Tura en les primàries del PSC, o Carme Freixa, assessora de la regidora Imma Moraleda a l'Ajuntament. En aquest primer nucli dur, hi ha també la periodista Teresa Bruna, la productora Carmen Juan i l'actor Eduard Alonso.

La plataforma es va constituir oficialment a principis d'any com a suport a Jordi Hereu, quan encara no hi havia candidats a primàries al PSC, i tenia previst, a través de l'estructura inicial de Barcelona per l'Esquerra o del lobi Un dels Nostres, convidar els dos candidats als seus respectius sopars perquè s'expliquin.

stats