Crònica 01/04/2011

La Marató bat el rècord amb 8.735.103 euros

La crisi no atura la solidaritat. La Marató ha recaptat més de 8 milions d'euros, la xifra més alta en els 19 anys de programa, que serviran per investigar les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

T. Gutiérrez
2 min
La Marató bat el rècord amb 8.735.103 euros

Barcelona.La Marató de TV3 ha batut el rècord de donatius en tancar la campanya de l'any 2010 amb un total de 8.735.103 euros, la xifra més alta de les dinou edicions que s'han celebrat fins ara. Els recursos que s'han obtingut es dedicaran a promoure projectes d'investigació al camp de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

TV3 va explicar ahir que s'han rebut 71.325 trucades al telèfon habilitat per a les donacions i que també hi ha hagut aportacions a través d'internet i de transaccions per mòbil, a més de les que s'han fet a través d'empreses i d'entitats. A més, una altra font important d'obtenció de recursos, i que posa de manifest la gran participació ciutadana, ha estat les vendes d'un disc especial que es va treure al mercat per La Marató , i del qual es van vendre en un dia 150.000 exemplars.

"Èxit doble" en temps de crisi

La Marató de l'any passat ja va començar a tenir xifres de rècord el mateix dia que es va celebrar, el 19 de desembre. El programa, que va durar més de 15 hores i va estar presentat pel periodista Albert Om, va tancar el marcador, a la matinada, amb la xifra rècord de 7.385.625.

La recaptació adquireix especial rellevància en un context de crisi com l'actual i suposa un "èxit doble" per als organitzadors, tal com van dir en el comunicat oficial, perquè una gran xifra és sinònim de "més implicació i sensibilitat dels ciutadans i perquè una fita econòmica com aquesta, en el moment de crisi que vivim, té un valor excepcional".

Fins al proper 11 d'abril, la comunitat científica podrà presentar projectes a la convocatòria d'ajuts de La Marató, que seran avaluats per l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat de la Salut ( AIAQS). Al novembre es donaran a conèixer els projectes d'investigació que es finançaran amb aquest 8,7 milions recaptats perquè els investigadors treballin durant tres anys en lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

D'altra banda, TV3 va anunciar ahir que la propera edició del programa solidari se centrarà en la regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits.

stats