SANT JORDI 2012
Crònica 24/04/2012

Mario Vaquerizo, un altre concepte d'autor mediàtic

A. Ribas / X. Serra
3 min
Mario Vaquerizo, un altre concepte d'autor mediàtic

El tradicional esmorzar que organitza l'Hotel Regina per obrir la diada de Sant Jordi va comptar amb un convidat novell però que va ser un dels autors més sol·licitats per les càmeres i pels lectors: Mario Vaquerizo. El xerraire marit d'Alaska presentava Haciendo majaradas , un recull d'articles de premsa i textos inèdits sobre temes diversos publicat per l'editorial Espasa. Segons va explicar l'autor, que s'enfrontava al repte del seu primer Sant Jordi, el llibre és una mena d'autobiografia involuntària. "És que només sé parlar de mi mateix. He fet un llibre molt periodístic, sense aspiracions literàries, no em considero un autor", va assegurar. Potser per això va buscar la companyia de l'actriu porno Maria Lapiedra, que també tenia llibre.

A la FNAC de la plaça Catalunya, Vaquerizo, sense separar-se de la seva cervesa de rigor, només parava de signar exemplars per atendre les càmeres, cosa que passava més sovint del que desitjaven els seus fans. Alguns seguidors fins i tot li van portar regals. L'anècdota del dia la va protagonitzar Aida Nizar, exconcursant de Gran Hermano i ara col·laboradora de Sálvame , quan es va posar a interrogar Vaquerizo agressivament sobre la independència de Catalunya. "Com a espanyol, ¿no t'indigna la idea?", li va etzibar. El líder de les Nancys Rubias se la va treure de sobre com va poder i la comentarista se'n va anar a emprenyar Ferran Adrià amb el mateix tema mentre la gent que feia cua l'esbroncava de valent.

Moccia i el rosegador italià

Els cambrers del Zuric també van perdre la paciència i van renyar els curiosos que van pujar a les taules del bar per veure els autors que signaven a la parada. Ahir, ni tan sols el supervendes Federico Moccia ( Aquesta nit digues que m'estimes ) va poder fer ombra a Vaquerizo. Unes hores més tard, els dos autors van coincidir al Portal de l'Àngel i el poder de convocatòria del madrileny va passar per davant del novel·lista italià amb escreix. "La festa de Sant Jordi és preciosa, m'agraden molt la idea del llibre i la rosa i la calidesa dels espanyols. La lectura és amistat i estic molt content que m'hagin triat com a amic", va dir l'autor d' A tres metres sobre el cel .

A més de Moccia, un altre italià veterà de Sant Jordi va acaparar l'atenció dels lectors, en aquest cas els més petits: Geronimo Stilton. Aquesta vegada, però, el director de L'Eco del Rosegador no va venir sol a satisfer les demandes dels seus innombrables seguidors. L'acompanyava la seva germana, Tea Stilton, que va debutar en un Sant Jordi amb una col·lecció de llibres propis orientada a les nenes. Els germans Stilton podrien escriure una història sobre el valor de la Mar, una professora de l'Escola Lloret del barri de Sants que va portar els seus alumnes a fer la ruta de Sant Jordi per alguns dels espais més emblemàtics: la rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia. Es cuidava dels alumnes i controlava que cap reporter no els fes fotografies i, encara, comentava la passejada que estaven fent. Una de les seves alumnes, la Noèlia, una nena d'onze anys, va aconseguir que Stilton li signés un exemplar d' El secret del coratge . "Els llibres de Stilton són molt divertits, estan plens d'aventures, t'hi enganxes des del primer moment", va dir.

Un dia per rebre elogis

"L'Iniesta, l'Iniesta!" Només calia seguir els crits per localitzar la parada on els actors de Crackòvia signaven exemplars del llibre del programa de TV3. Mentre Oriol Cruz -l'actor que interpreta el manxec- signava autògrafs, un altre actor de l'equip, Fermí Fernàndez, relatava el dia que els esperava: "El matí és més boig, ens fem més fotos i signem més autògrafs, la tarda serà més intensa". L'actriu Mireia Portas va comentar que ella és més " polaca ", perquè té més paper a Polònia que a Crackòvia , però no es va voler perdre la diada. "És un dia molt divertit, la gent és encantadora. Avui tens la millor oportunitat de l'any de rebre elogis de tot tipus, et serveixen per a tot l'any", va dir la imitadora de Mari Pau Huguet, Esperanza Aguirre i Carme Chacón.

stats