SECTOR DE L'AUTOMÒBIL
Crònica 14/05/2011

Marques i concessionaris es volen entendre

Elena Freixa
1 min
Els fabricants i els venedors dinant al Saló de l'Automòbil.

Barcelona.Els fabricants de cotxes i els concessionaris van confirmar ahir el preacord sobre el codi de bones pràctiques que ha de regir les seves relacions. Segons el director general de la patronal de fabricants Anfac, Luis Valero, el text recull, en essència, la llibertat d'optar per la via de l'arbitratge o bé dels tribunals en cas de conflicte. Així s'aparca l'arbitratge obligatori que defensaven els venedors.

Els detalls s'han de tancar la setmana vinent, però l'apropament entre les parts va ser ahir motiu de satisfacció per al ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, durant el dinar inaugural del Saló de l'Automòbil de Barcelona, que va reunir autoritats i responsables de les dues parts protagonistes del conflicte. Sebastián va aprofitar per anunciar que al consell de ministres de divendres vinent es presentarà l'avantprojecte de llei de distribució comercial.

L'enfrontament entre les companyies automobilístiques i els venedors va esclatar fa dos mesos arran de l'aprovació al Congrés d'una esmena que canviava la legislació vigent de distribució i recollia aspectes històricament demandats pels venedors. CiU va ser un dels partits que hi va votar a favor, tot i que finalment l'esmena va quedar sense efectes i ahir el president Artur Mas va aprofitar per fer les paus amb el sector. "Es van produir errors -va reconèixer- però l'important a la vida és saber-los esmenar".

stats