RELLEU DEMOCRISTIÀ
Crònica 17/01/2012

Marta Llorens rellevarà Pelegrí a la secretaria general d'Unió

Marta Llorens, portaveu d'Unió, substituirà Josep Maria Pelegrí, conseller d'Agricultura, a la secretaria general del partit. Ho farà en el pròxim congrés democristià, que se celebrarà els dies 16 i 17 de juny.

Oriol March
2 min
Marta Llorens rellevarà Pelegrí a la secretaria general d'Unió

BARCELONA.Marta Llorens rellevarà Josep Maria Pelegrí a la secretaria general d'Unió durant el pròxim congrés de la formació democristiana, que tenia data fixada a l'octubre però que finalment la direcció ha decidit avançar als dies 16 i 17 de juny, segons han confirmat a l'ARA fonts del partit. En la reunió del comitè de govern que va celebrar ahir la cúpula democristiana ja es va fixar la data del congrés, que formalment es convocarà en el pròxim consell nacional d'Unió, que es reunirà l'11 de febrer.

El pes de Llorens dins el partit s'ha vist incrementat al llarg dels últims mesos. Va ser cap de campanya en les últimes eleccions espanyoles -que van acabar amb una victòria inèdita de CiU- i al mes de maig va ser triada portaveu del partit en substitució de la senadora Eva Parera, que només va estar-se al càrrec quatre mesos i a qui algunes veus del partit van criticar per la seva "falta de coneixement" de l'estructura de la formació.

Duran, al capdavant del partit

Fonts del partit asseguren que el relleu de Pelegrí té a veure amb la seva presència al Govern, en tant que conseller d'Agricultura, un càrrec que no li permet dedicar-se com abans a les tasques associades a la secretaria general democristiana. Llorens ja sap què és ocupar el càrrec -ho va fer entre el 2002 i el 2004, després del seu pas per la secretaria general adjunta- i té a favor seu que podrà dedicar-se gairebé en exclusiva al partit tot i ocupar un escó al Parlament.

Al capdavant dels democristians, però, no hi haurà cap canvi. Josep A. Duran i Lleida optarà a la reelecció com a president del comitè de govern d'Unió, un càrrec que desenvolupa des del 1982 amb una petita interrupció de tres anys en la dècada dels vuitanta. La direcció del partit no preveu un escenari amb una candidatura alternativa a la de Duran. "Entre la militància no hi ha un caldo de cultiu que faci pensar en la presentació d'una llista alternativa", asseguren des de la cúpula democristiana. En aquest sentit, les mateixes fonts recorden que l'experiència d'altres candidatures alternatives -com la que va presentar el col·lectiu El Matí l'any 2004, que no va reeixir- farà desistir el sector crític de presentar batalla.

Pendents de Vila d'Abadal

Aquest sector contestatari amb la direcció espera els moviments de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que en una entrevista publicada durant les festes de Nadal assegurava que encara no s'havia plantejat si faria el pas de disputar-li el lloc a Duran.

En tot cas, la direcció del partit espera un congrés continuista, sense sobresalts, que mantindrà en bona mesura la mateixa estructura -i noms- que en els últims anys.

stats