Crònica 20/06/2011

Mas recull el desig d'una Catalunya "políticament lliure" de Torres

R.t.
2 min

Barcelona.La mort de Víctor Torres va merèixer un sentit condol del president Artur Mas, que va destacar "l'exemple d'integritat i coratge" de l'històric polític, "un dels grans baluards de les institucions catalanes que maldaven per sobreviure". En un comunicat, Mas també va destacar la trobada a París d'un Víctor Torres a l'exili, llavors secretari general de la Presidència, i "un jove Jordi Pujol" que començava a "pensar el futur i a reunir el catalanisme activista d'arrel democràtica i cristiana". En aquest sentit, el president assegura que se sent hereu i continuador de les dues generacions de polítics i el seu "compromís és fer realitat els seus somnis d'una Catalunya «políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i espiritualment gloriosa», com va afirmar el president Francesc Macià".

En una dimensió més pragmàtica, Mas també va ressaltar que Torres representava "un home d'estat i de govern, que sap conciliar i buscar consensos" i que "sempre es va preguntar primer què podia fer pel seu país, i que després va fer-ho". El president va concloure: "Catalunya no oblidarà el seu exemple de sacrifici, servei i continuïtat".

La cerimònia civil serà dimarts

També van mostrar el seu condol a la família el president d'ERC, Joan Puigcercós, i el secretari general, Joan Ridao, dirigents d'un partit que ha tingut des del principi Torres al costat o al capdavant. "La tristor de la notícia s'ha unit al record pel referent que ha significat la figura política i humana de Víctor Torres", lamentaven en un comunicat. Va ser un dels protagonistes, juntament amb altres històrics com Heribert Barrera i Jordi Carbonell, de l'acte de celebració del vuitantè aniversari d'ERC, que va tenir lloc el 19 de març.

Les seves despulles seran a partir d'avui a la tarda al tanatori de Lleida i la cerimònia civil tindrà lloc demà a dos quarts d'onze del matí al mateix tanatori.

stats