Publicitat
Publicitat

Mas recull el desig d'una Catalunya "políticament lliure" de Torres

La mort de Víctor Torres va merèixer un sentit condol del president Artur Mas, que va destacar "l'exemple d'integritat i coratge" de l'històric polític, "un dels grans baluards de les institucions catalanes que maldaven per sobreviure". En un comunicat, Mas també va destacar la trobada a París d'un Víctor Torres a l'exili, llavors secretari general de la Presidència, i "un jove Jordi Pujol" que començava a "pensar el futur i a reunir el catalanisme activista d'arrel democràtica i cristiana". En aquest sentit, el president assegura que se sent hereu i continuador de les dues generacions de polítics i el seu "compromís és fer realitat els seus somnis d'una Catalunya «políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i espiritualment gloriosa», com va afirmar el president Francesc Macià".

En una dimensió més pragmàtica, Mas també va ressaltar que Torres representava "un home d'estat i de govern, que sap conciliar i buscar consensos" i que "sempre es va preguntar primer què podia fer pel seu país, i que després va fer-ho". El president va concloure: "Catalunya no oblidarà el seu exemple de sacrifici, servei i continuïtat".

La cerimònia civil serà dimarts

També van mostrar el seu condol a la família el president d'ERC, Joan Puigcercós, i el secretari general, Joan Ridao, dirigents d'un partit que ha tingut des del principi Torres al costat o al capdavant. "La tristor de la notícia s'ha unit al record pel referent que ha significat la figura política i humana de Víctor Torres", lamentaven en un comunicat. Va ser un dels protagonistes, juntament amb altres històrics com Heribert Barrera i Jordi Carbonell, de l'acte de celebració del vuitantè aniversari d'ERC, que va tenir lloc el 19 de març.

Les seves despulles seran a partir d'avui a la tarda al tanatori de Lleida i la cerimònia civil tindrà lloc demà a dos quarts d'onze del matí al mateix tanatori.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT