Publicitat
Publicitat

PRIMERA REUNIÓ A LA MONCLOA

Mas reivindicarà el pacte fiscal a la reunió amb Rajoy

El president de la Generalitat, Artur Mas, no vol que el president espanyol, Mariano Rajoy, segueixi fent el desentès pel que fa a la reivindicació del pacte fiscal, argumentant que no coneix la proposta. Per aquest motiu, el president català anirà dimecres a la Moncloa amb la seva proposta de finançament sota el braç per posar-la sobre la taula del líder del PP.

La primera reunió de Mas amb Rajoy com a president no serà una simple presa de contacte, ja que el Govern considera que, davant un panorama negociador tan complicat, cal que les seves exigències juguin amb un calendari negociador a favor. El portaveu del Govern, Francesc Homs, va explicar ahir a Santa Eugènia de Berga que, a més del pacte fiscal, Mas posarà sobre la taula "tot el que pugui formar part de l'agenda d'aquesta legislatura".

L'impagament per part del govern central de la disposició addicional tercera i el fons de competitivitat seran algunes de les qüestions claus que el president de la Generalitat haurà d'intentar aclarir. Segons Homs, es tracta d'una agenda "única" i "amb dues cares d'una mateixa moneda", ja que Mas i Rajoy també parlaran de la reforma laboral i de mesures per reactivar l'economia. "Les qüestions que es tractaran formen part d'un tot per al Govern i, tot i que no es resoldrà de cop, seria faltar al sentit comú no posar-ho damunt la taula", va argumentar el portaveu.

Retrets als socialistes

Homs també va dir ahir que al Govern li "xoca" que el PSC participés dissabte en la manifestació contra les retallades perquè considera que ha estat aquest partit el que ha deixat l'administració "carregada de deutes fins a les celles i pagaments pendents per part de l'administració general de l'Estat". Si hi ha retallades, va afirmar Homs, és perquè s'han de tornar "els deutes del que van gastar els socialistes".

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT