Crònica 16/05/2011

Mas apel·la a la "majoria silenciosa" i Montilla reapareix a Deltebre

Redacció
2 min
Artur Mas, envoltat de Mercè Conesa, candidata de CiU a Sant Cugat, i del conseller Lluís Recoder.

Barcelona.En cada acte de campanya a què acudeix, el president de la Generalitat, Artur Mas, es veu obligat a fer un exercici de pedagogia per explicar en quin context econòmic es troba la institució i quin és el camí que cal seguir per reflotar-la. Ahir, en un míting que va servir per presentar la candidata de CiU a Sant Cugat, Mercè Conesa, Mas va apel·lar a la "majoria silenciosa del país" que entén perfectament "la manera d'actuar que està tenint CiU des del Govern".

El president de la Generalitat va contraposar l'actitud d'aquest col·lectiu a la d'una "minoria que es queixa, que fa cridòria i que fa demagògia". Molt probablement eren paraules dirigdes als representants polítics que ahir van assistir a la manifestació en contra dels ajustos pressupostaris que està duent a terme el nou Govern. Mas va vaticinar que, després del 22-M, Sant Cugat deixarà de ser la ciutat més gran governada per CiU: "Diumenge que ve, aquest rècord serà per a Barcelona", va afirmar.

La crisi com a excusa

Així va contextualitzar l'expresident José Montilla l'agenda de retallades del nou executiu en un acte del PSC a Deltebre que suposava el seu debut en campanya. Montilla, en situació interina dins el partit, està en un estudiat segon pla des de fa mesos, per bé que ahir el va trencar durant unes hores. Montilla va instar Mas que ajorni inversions en carreteres per tal de no retallar en salut i educació. "El pitjor de la crisi ja ha passat", va explicar l'encara primer secretari socialista, que no va fer cap referència a les acusacions de CiU d'haver deixat un dèficit superior al previst a la Generalitat quan van abandonar el Govern.

L'expresident de la Generalitat va carregar contra la reforma de l'impost de successions que ha fet el nou executiu -el seu també hi va fer una reforma substancial- i va emfasitzar l'aposta municipalista del PSC, així com el paper dels ajuntaments, per garantir els serveis bàsics de l'estat del benestar.

stats