Crònica 18/09/2011

Mas sosté que el PSC no ha fet res a Madrid per al país

Narcís Presas
1 min
Mas va dialogar ahir amb un grup de manifestants que protestaven pel tancament de CAPs.

Sant Hilari Sacalm.L'estrena de Carme Chacón com a candidata va rebre la rèplica del president de la Generalitat, Artur Mas, que la va acusar d'oblidar-se de Catalunya durant els últims quatre anys i de preocupar-se únicament del ministeri de Defensa i del PSOE.

En el seu discurs de tancament de l'escola d'estiu de CDC, Mas va lamentar que "la munió de diputats i senadors socialistes" no hagin fet res de profit per a Catalunya durant aquesta última legislatura i ho va personificar en la figura de la ministra Chacón. "Ara, de cop, comença a recordar que hi ha un país que es diu Catalunya", va etzibar. CiU vol canalitzar el vot dels catalans per evitar la majoria absoluta del PP. En aquest sentit, Mas va limitar les alternatives per aconseguir-ho a dues: el PSC o CiU, i va assegurar que l'opció liderada per Josep Antoni Duran i Lleida és l'única que a més d'evitar la majoria absoluta és útil per al país.

Passar-les magres

Mas va recordar que, durant l'última majoria absoluta del PP, Catalunya "les va passar magres" i va augurar que una victòria contundent dels populars complicaria qüestions com l'impuls del Corredor Mediterrani, la immersió lingüística i la negociació del pacte fiscal. Mas va refredar les expectatives sobre la proposta estrella de CiU. "Si hi ha alguna possibilitat, encara que sigui molt complicada, que es pugui plantejar amb força el pacte fiscal, és que a Madrid no hi hagi majoria absoluta del PP", va insistir.

stats