Crònica 19/05/2011

Mas busca validar a les urnes l'arrencada del Govern

Convergència i Unió confia aconseguir el 22-M una mica d'oxigen a la seva política de retallades i que els ciutadans demostrin a les urnes que entenen les mesures adoptades fins ara pel govern català.

Narcís Presas
2 min
Artur Mas, Carles Puigdemont i Josep Antoni Duran i Lleida en el míting final de Girona.

Girona.El president de la Generalitat, Artur Mas, va tornar a apel·lar ahir a una "majoria silenciosa" que diumenge es pronunciï i castigui la "demagògia i la hipocresia" de l'oposició. Va recuperar, així, el terme que va encunyar dissabte després de la manifestació pels carrers de Barcelona contra les retallades del seu executiu i que va comptar amb la participació de tots els partits de l'oposició. Mas demana "l'escalf i el suport" de la gent, i que els ciutadans deixin clar que entenen que CiU "fa el que ha de fer per aixecar aquest país".

Mas ha advertit els ciutadans que "no deixin els ajuntaments en mans dels partits que no saben defensar els interessos del país". "A part de la pancarta i la cridòria, on són els adversaris?", es va preguntar el líder convergent. La recepta que ofereix Mas són unes institucions, Generalitat i ajuntaments, que remin totes juntes en la mateixa direcció i que defensin els interessos del país.

Defensar les retallades

Per part seva, Josep Antoni Duran i Lleida va fer de ribot dels socialistes, un paper en què el líder d'Unió se sent com un peix a l'aigua. Duran, que va intervenir al principi i va marxar de seguida per assistir a l'acte final de campanya del candidat convergent a Manresa, Valentí Junyent, va assegurar que el 22-M els ciutadans hauran de triar entre un PSC que "porta l'atur a l'ADN" o la proposta de CiU que significa un "ADN de donar suport a l'empresa, riquesa i feina". Duran va defensar la política de retallades del govern adduint que si haguessin continuat fent com l'anterior govern haguessin portat el país "no només a la bancarrota, sinó en un túnel sense sortida".

Convergència i Unió té entre cella i cella aconseguir l'alcaldia de Girona, una assignatura pendent que ja dura 32 anys. Els nacionalistes ho veuen més a prop que mai i no poden amagar una certa eufòria continguda. La mare de les batalles del 22-M tindrà lloc a Barcelona entre Jordi Hereu i Xavier Trias, però CiU mirarà de reüll i amb atenció què passa a Girona. Si hem de fer cas de les enquestes la federació nacionalista està davant l'oportunitat històrica de "girar la truita", com va dir ahir el president Mas, i assaltar una alcaldia que només ha conegut el color socialista durant els 32 anys de democràcia. Mas va assegurar que arriben en una situació semblant a la seva el 28-N i que "si fallem serà per culpa nostra".

El candidat local Carles Puigdemont va mostrar-se confiat de la victòria diumenge. Va defensar la seva proposta de "canvi", en contraposició al "recanvi" que assegura que representa la candidata socialista Pia Bosch. Puigdemont vol que Girona giri full i deixi la "crosta socialista de la família que governa la ciutat". Defensa que cal despertar una ciutat que està "adormida" i que assegura que té potencial per ser la primera capital catalana a sortir de la crisi.

stats