Crònica 24/03/2011

Mena: "Amb les nuclears podem estar raonablement tranquils"

C. Arbolí
1 min
El conseller Francesc Xavier Mena, ahir al Parlament.

BARCELONA."Raonablement tranquils". Aquesta és l'expressió que va fer servir ahir al Parlament el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Francesc Xavier Mena, per referir-se a la seguretat de les centrals nuclears catalanes. El conseller no va anar més enllà a l'hora d'explicitar fins on arriba el "raonablement" de la seva reflexió, però sí que va voler llançar un missatge de calma: en una reunió recent amb els alcaldes de la zona d'Ascó i Vandellòs, en la qual hi van participar membres del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), es va fer una "revisió exhaustiva de tota la qüestió de la seguretat nuclear i protecció radiològica a les centrals nuclears". De les conclusions de la trobada és d'on el conseller extreu que es pot estar "raonablement tranquils".

Al llarg de la reunió també es va repassar la seguretat sísmica de les centrals i la seva vulnerabilitat davant d'un hipotètic tsunami i, segons Mena, es considera que les dades actuals estan "prou actualitzades".

Les declaracions del conseller d'Empresa i Ocupació van ser la resposta a una pregunta del grup d'ERC al Parlament en la qual es demanava informació sobre la seguretat de les nuclears catalanes. "L'accident al Japó ens demostra una vegada més que el risc existeix, i que és prou fort", va dir el diputat republicà, Sergi de los Ríos.

D'altra banda, Mena va reiterar que el posicionament del Govern sobre la possible ubicació del magatzem temporal de residus nuclears a Ascó coincideix amb les dues resolucions aprovades pel Parlament contràries a la ubicació del cementiri nuclear a Catalunya. "El govern espanyol tampoc ens ha comunicat res", va afegir.

stats