Crònica 30/01/2011

Méndez diu que el pacte "hauria estat impensable" sense Rosell

M.c.
1 min
Cándido Méndez va dir que amb Díaz Ferrán no hi hauria acord.

Madrid.El secretari general d'UGT, Cándido Méndez, va dir que amb l'anterior president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, "hauria estat impensable" l'acord per reformar les pensions. En canvi, va indicar que el nou president, Joan Rosell, ha tingut "un paper clau, amb molta discreció". Les negociacions no s'han acabat i Méndez es va mostrar convençut d'aconseguir "gairebé amb tota probabilitat" un altre acord més general.

El ministre de Treball, Valeriano Gómez, es va pronunciar en el mateix sentit destacant un "paper molt actiu" de Rosell. Va afegir que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, havia tingut un paper "fonamental" en les negociacions "alimentant" l'acord amb "decisions de visió". També va dir que des que va substituir Celestino Corbacho al davant del ministeri estava "gairebé segur" de l'acord perquè sabia que els sindicats actuarien amb responsabilitat.

Les properes setmanes la negociació es traslladarà al Congrés dels Diputats. Pensant en aquesta cita, el coordinador general d'IU, Cayo Lara, va criticar que "la immensa majoria" dels joves no es jubilaran amb la pensió completa amb la reforma aprovada pel consell de ministres. Considera que seran pocs els joves que sortiran de la universitat amb 24 o 25 anys i que podran cobrar el màxim de la pensió que els correspon. També considera que el pacte perjudica les dones que s'han incorporat tard al mercat de treball o la gent gran que ha estat acomiadada amb expedients de regulació.

Per la seva banda, la número 2 del PP, María Dolores de Cospedal, va evitar valorar l'acord tot i que va reconèixer que el seu partit considera que calia reformar les pensions. De seguida va aprofitar per criticar la congelació de les pensions que va impulsar l'executiu "donant l'esquena als que menys tenen".

stats