CRIM A CIUTAT VELLA
Crònica 07/03/2011

Més efectius contra els atracaments

El conseller Felip Puig va admetre ahir que hi ha "un rebrot" de la delinqüència i va prometre més efectius. Els companys de l'Alí A, el jove estudiant assassinat d'un tret a la botiga familiar, estan de dol.

Marta Català
2 min
Façana del supermercat en què dissabte un home va matar d'un tret al cap un jove estudiant.

BARCELONA.Estan de dol. Els companys del jove mort al supermercat del seu pare estan desconcertats per la mort del seu company de classe: "Encara no ens ho creiem", ens explica l'Anaís, una companya de l'institut. Diuen que el jove es deia Alí A, tenia 19 anys, era d'origen pakistanès i estudiava a la Salle Barceloneta primer de batxillerat. Estudiava la branca científica i volia anar a la universitat: "Era bo en matemàtiques", va dir la seva companya.

Segons els seus amics, l'Alí treballava cada dia amb el seu pare al comerç que tenien al carrer Sant Pere Més Alt. Després d'estudiar, l'Alí marxava amb el seu pare al supermercat i compaginava la feina amb els estudis. Diuen els amics que no era gaire xerraire, però que estava molt ben acollit a l'escola. Només feia un any que era a l'institut i estava aprenent a parlar català. Dissabte, com sempre, es va posar darrere el mostrador per ajudar el seu pare. El que no s'imaginava és que un lladre-assassí acabaria amb les seves il·lusions d'anar a la universitat i de seguir estudiants amb companys com l'Anaís.

En els últims sis mesos han mort a Barcelona tres dependents a mans de lladres violents, després dels robatoris que van acabar amb la vida d'una fornera de Sarrià i del propietari d'una joieria del carrer Guipúscoa de Barcelona. Ara el debat sobre la inseguretat ha tornat a reobrir-se. El suposat autor del crim de l'Alí va poder ser detingut dues hores després per la Urbana, que el va identificar quan circulava amb un vehicle sospitós a la plaça de les Drassanes.

D'altra banda, el conseller d'Interior, Felip Puig, va assenyalar que aquest nou crim demostra la necessitat que es pari "més atenció" a aquesta mena d'atacs. En aquest sentit, el conseller Puig ha avançat que el govern català ja està treballant amb la Confederació del Comerç per dissenyar noves estratègies per actuar en contra d'aquest tipus d'assalts violents i ha promès més efectius policials.

stats