Crònica 26/07/2011

Més mediació entre els bancs i els usuaris

Més mediació entre bancs i usuaris per evitar desnonaments en els casos d'impagament d'hipoteques. És la recepta que va donar ahir al Parlament el Síndic de Greuges, Rafael Ribó.

Ara
1 min

BARCELONA.El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, defensa la necessitat de crear un instrument de mediació entre les entitats financeres i els usuaris en cas d'impagament de la hipoteca i que les seves decisions siguin de compliment obligatori. En la seva compareixença davant la comissió de justícia del Parlament, Ribó va eludir pronunciar-se sobre el contingut específic de les tres proposicions de llei presentades per ICV, EUiA, ERC i Ciutadans a favor de saldar la hipoteca lliurant l'habitatge.

"Les propostes dels diferents grups són propostes de futur i ara és necessari prendre mesures immediates perquè és un problema que pot generar angoixa social", va dir el Síndic. Les tres proposicions de llei que està analitzant el Parlament estan en fase de tràmit i, si s'aproven, seran remeses al Congrés dels Diputats, que és qui té la competència per modificar l'actual legislació hipotecària.

El director de consum i territori del Síndic de Greuges, Francesc Vendrell, va recordar que la Generalitat disposa d'un servei de mediació anomenat Ofideute, que està basat "en la bona voluntat" i les decisions del qual no són de compliment obligatori.

Segons Vendrell, la Generalitat hauria de modificar el funcionament d'aquesta oficina seguint el model francès, basat en l'anomenada llei de la segona oportunitat.

stats