AVANTÍTOL
Crònica 17/06/2011

Més a prop de les càmeres mòbils per als mossos

M. Català
2 min

Barcelona.Acabar amb la impunitat amb què juguen els multireincidents i els radicals que una vegada i una altra coincideixen en el mateix escenari per provocar aldarulls en celebracions esportives i tot tipus de manifestacions va unir les forces polítiques que ahir van aprovar tirar endavant noves mesures contra aquest tipus d'incidents. Una d'aquestes mesures és la incorporació de càmeres mòbils en les celebracions esportives i manifestacions en què es produeixin incidents.

Es tracta d'una moció presentada per Ciutadans: "Avui [ahir] és un gran dia i crec que aquesta moció pretén aconseguir que, d'una vegada, qui la faci la pagui", va explicar Toni Castejón, del sindicat SME-CCOO. El sindicat va parlar amb Albert Rivera perquè portés la iniciativa al Parlament. De fet, ja fa unes setmanes Interior va insinuar que estava estudiant la possibilitat de posar en marxa aquestes càmeres que segurament aniran als cascs dels agents de la brigada mòbil: "Això permetrà que el mosso pugui gravar qui l'agredeix", afegeix Castejón.

Una altra de les mesures aprovades ahir és insistir en la col·laboració amb el ministeri fiscal i el poder judicial per fer efectiva la posada en marxa del registre de delictes i faltes de multireincidents. En la línia de la lluita contra el vandalisme, el Parlament també va tirar endavant elaborar un informe impulsat des del Govern que avaluï i proposi mesures preventives i de seguretat contra aquests fets. Una de les mesures aprovades per unanimitat va ser que la Generalitat es personi com a acusació particular als processos judicials derivats dels incidents en celebracions esportives i de delictes quan provoquen danys a la Generalitat.

"Qui fa la paga"

El diputat de Ciutadans Albert Rivera també va dir ahir que la moció "ha de ser exemplar, i que qui la fa la paga i ha de saber que la Generalitat el perseguirà jurídicament fins a cobrar l'últim cèntim".

stats