Publicitat
Publicitat

FINANCES PÚBLIQUES

Més de 177.000 proveïdors podran cobrar dels ajuntaments

Uns 177.070 proveïdors es beneficiaran de la nova llei que dota de liquiditat els ajuntaments de l'Estat perquè puguin pagar les factures pendents, segons va avançar el ministeri d'Hisenda. La xifra arriba després que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, donés a conèixer divendres les dades provisionals i els terminis aproximats en què es desenvoluparà el pla de pagament a proveïdors. D'aquest número de companyies que calcula l'executiu espanyol, dos terços seran petites i mitjanes empreses -63.543 companyies- i la resta autònoms -en concret, 50.259.

Prop de 5.000 ajuntaments de tot l'Estat -sobre un total de 8.200, és a dir, el 61%- han presentat al ministeri d'Hisenda 1.931.976 factures, pendents de pagar a proveïdors, que sumen 9.584 milions d'euros. Aquestes xifres provisionals de demanda que va facilitar divendres el govern espanyol contrasten amb les seves pròpies previsions -que estimaven que els ajuntaments necessitarien 18.000 milions d'euros- i les que va donar el vicepresident de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Fernando Martínez Maíllo, que va apuntar que serien 17.000 milions.

El ministeri d'Hisenda té previst enllestir la setmana que ve el llistat complet dels municipis que s'han acollit al pla. Després, els consistoris hauran de presentar un pla de viabilitat. L'objectiu és que la fase de pagament de factures comenci a partir de l'1 de maig. El pla de pagament a proveïdors consta d'un crèdit sindicat d'aproximadament 35.0000 milions d'euros en què participa l'ICO i la banca privada. Els ajuntaments accediran a un crèdit immediat pel volum de les seves factures impagades amb un interès del 5%, que podran retornar en un termini de deu anys i amb una carència de dos anys.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT