BARCELONA
Crònica 13/02/2012

Més de 4.000 veïns sense gas al Poblenou

Uns 4.100 veïns del Poblenou, a Barcelona, encaren el tercer dia de fred sense gas, després que una avaria els deixés dissabte sense aquest servei. Gas Natural desconeix quan restablirà la normalitat.

Ara
1 min
Operaris treballant ahir en la reparació de l'avaria que ha deixat sense gas veïns del Poblenou.

BARCELONAEn plena onada de fred siberià, uns 4.100 veïns del barri del Poblenou de Barcelona continuaven ahir sense subministrament de gas. L'avaria es va produir dissabte a la tarda, com a conseqüència de l'entrada d'aigua procedent d'una fuita a la canonada de Gas Natural. Inicialment també es va tallar el subministrament de llum, que ja s'ha restablert, i la incidència va afectar una àrea amb 4.500 usuaris -encara que, segons la companyia, no tots perjudicats-, però ahir a la tarda 375 abonats van recuperar la normalitat.

L'Ajuntament ja ha obert un expedient per determinar responsabilitats per aquesta caiguda del subministrament que va afectar 18 illes de cases -delimitades pels carrers Pere IV, Llacuna, Taulat i Lope de Vega- i que, de moment, ni el consistori ni la companyia poden determinar quan estarà del tot solucionada. El tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Antoni Vives, explicava ahir que es tracta d'una situació greu i que l'operació per normalitzar el subministrament és complexa. Han demanat a l'empresa que es faci càrrec de les despeses que es puguin derivar de la incidència, com la compra de calefactors o de manutenció bàsica.

Uns 300 operaris de la companyia han treballat tota la nit sobre els prop de 17 quilòmetres de canonades d'aigua inundades. L'Ajuntament ha habilitat un punt d'atenció ciutadana al centre cívic de Can Felipa per atendre els afectats. I les sis escoles de la zona finalment podran obrir aquest matí les seves portes, encara que dues ho faran amb afectació al gas.

Pel que fa a la causa de l'avaria, Aigües de Barcelona va assegurar ahir que la incidència l'han provocat "unes obres de Fecsa Endesa al carrer Pujades".

stats