TRANSPORT

La T-10 passarà a costar 8,25 euros a principis de l'any que ve

El preu del transport públic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona viurà a partir de l'1 de gener una nova pujada, que se suma a la que es va registrar a principis d'any i al segon increment, l'1 de juliol, per repercutir en els bitllets l'augment de l'IVA. La T-10, la targeta més utilitzada, passarà a costar 8,25 euros, un increment de 30 cèntims sobre el preu actual. La 50/30 s'encareix 1,10 euros i valdrà 33,5 euros, el bitllet senzill se situarà en 1,45 euros -cinc cèntims més que fins ara-, la T-Familiar en 48,40 euros -1,70 més-i la T-Mes pujarà fins als 51 euros -1,70 euros més-. Així ho va va aprovar ahir el consell d'administració de l'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM). Els valors fixats suposen una pujada superior al 3%, per sobre, doncs, del 2,3% de pujada de l'IPC anual.

L'ATM justifica que la revisió ha estat inferior a l'augment mitjà autoritzat per la Comissió de Preus de Catalunya, que va ser del 3,5% per al transport urbà. La palma de les pujades se l'endú, un any més, la T-10, que s'encareix un 3,77% i ja acumula una pujada de 55 cèntims en comparació amb el 2009. L'ATM també ha aprovat la revisió tarifària dels títols propis de Rodalies amb motiu del traspàs de competències a la Generalitat i en aquest cas registren increments en la majoria de títols de més del 3%, excepte la Targeta Studi, que es congela.

Una altra novetat serà l'aparició d'un títol de transport: la T-FM/FN 70/90, pensada tant per a famílies monoparentals com per a famílies nombroses, i que permetrà fer 70 viatges en 90 dies i podrà ser utilitzada per qualsevol membre de la família.

Més continguts de

El + vist

El + comentat