Publicitat
Publicitat

TELEFONIA

Mig milió d'usuaris canvien d'operador de mòbil

Un total de 526.500 usuaris van canviar d'empresa de mòbil durant el mes de març, segons dades de la Comissió Nacional del Mercat de Telecomunicacions (CMT). És la xifra més alta des del desembre passat, que és el mes en què tradicionalment hi ha molts canvis d'operador.

La xifra de portabilitat del mes de març confirma la tendència ja mostrada al febrer (507.000 línies), i augmenta la mitjana que hi havia en els últims mesos, situada en 380.000 mòbils canviats. Fonts del sector van argumentar que l'increment de la portabilitat, juntament amb la davallada de les altes (15.334 línies menys segons les dades de la CMT), significa que els usuaris prefereixen aprofitar les ofertes de millor preu que ofereixen les companyies per captar clients, situació que ha suposat un augment de la competència entre elles. La davallada de les altes es deu a la caiguda del segment de prepagament en 61.756 línies.

També en telefonia fixa la portabilitat va comptabilitzar la segona dada més elevada de la història (195.600). Pel que fa a la banda ampla, va aconseguir el seu millor registre mensual (108.000 altes netes) des del gener del 2010, cosa que va revifar l'activitat que tenia el 2007. Això significa que el total de línies de banda ampla arriba als 10,84 milions, amb una penetració de 17 línies per cada 100 habitants.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT