Crònica 22/09/2011

Milers de palestins es manifesten a Ramal·lah

Milers de palestins van sortir ahir als carrers de Ramal·lah per reclamar de manera pacífica la creació d'un Estat palestí. Segons un sondeig, el 83% dels palestins donen suport a la proposta d'Abbas.

Anna Garcia
2 min
Milers de palestins es manifesten a Ramal·lah

JerusalemDesenes de milers de palestins es van congregar ahir a la plaça Iàsser Arafat, la més gran de Ramal·lah (capital administrativa de Cisjordània), per donar suport en un ambient festiu a la proposta de Mahmud Abbas de portar a l'ONU, malgrat les fortes pressions internacionals, el reconeixement de l'Estat palestí. Molts joves i nens es van reunir en aquesta cèntrica plaça amb cartells en què es llegia "ONU 194", amb el desig que Palestina sigui l'estat número 194 de les Nacions Unides. Banderes palestines i retrats d'Arafat i Abbas omplien carrers i parets. I una gran cadira blau cel, el color de les de l'ONU, amb el número 194 es va instal·lar al centre de la plaça d'Al-Manara.

"No descansarem fins que els nostres drets siguin recuperats", va dir ahir davant la multitud el secretari general de l'Autoritat Nacional Palestina, Taieb Abdel Rahim.

"Fa un any Obama va dir que Palestina tindria un seient a l'ONU, i ara diu que farà servir el seu dret de veto", deia Hulud Ahsraui, mestressa de casa. Per la seva banda, el mestre Iussuf Iassin desitja veure Palestina en tots els organismes internacionals per "poder denunciar Israel per tots els crims que ha comès". També van haver-hi manifestacions a altres ciutats palestines i a Qalandia i a Hebron es van registrar alguns incidents.

Ampli suport del poble

Segons una enquesta del Palestinian Center for Policy i Survey Research, el 83% dels palestins donen suport a Abbas. El botiguer Ahmad Sef, però, no està d'acord amb la decisió unilateral d'Abbas: "Perquè no ha consultat el poble palestí. I un reconeixement de les fronteres palestines del 1967 implica també el reconeixement de l'Estat d'Israel". L'enquesta també fa públic que un 77% dels palestins esperen el veto dels Estats Units, però creuen que la majoria de països europeus votaran a favor de l'Estat palestí.

stats