Crònica 07/09/2011

Milers de persones contra els canvis a la carta magna

Marcos Freijo
1 min
Un grup amb perfil antisistema va protagonitzar ahir els moments de més tensió acusant els sindicats d'estar al costat dels empresaris i no dels treballadors.

Barcelona.Milers de persones, 20.000 segons els convocants, van clamar ahir contra la reforma de la Constitució. La Via Laietana de Barcelona va ser l'escenari de protestes provinents des de sindicats fins a grups polítics com ara ERC o ICV-EUA. Com es podia esperar, una representació del 15-M també va acudir a la marxa. Però el que no s'esperava ningú va ser la presència d'un grup que, per la seva actitud, era proper al moviment antisistema. La manifestació va començar poc abans de les set de la tarda amb l'obstaculització d'aquest petit grup. Al llarg del recorregut van increpar els sindicats acusant-los de "venuts" i de donar suport a empresaris més que a treballadors. A l'altura de la parada de metro de Jaume I hi va haver moments de tensió amb escridasses violentes entre aquest grup i alguns manifestats.

Madrid també contra la reforma

Els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, van encapçalar la manifestació d'ahir de Madrid. Els dos líders sindicals van demanar que els senadors "reflexionin" i "paralitzin" la reforma.

stats