Crònica 23/01/2012

Mitt Romney farà pública la seva declaració d'impostos

N.f.
1 min

WASHINGTONMitt Romney va anunciar ahir que demà farà pública la seva última declaració d'impostos i la prevista per al 2011 a través de la seva pàgina web d'internet. "Si la gent intenta buscar alguna cosa no la trobarà, nosaltres paguem tots els impostos que són justos i estic segur que la gent veurà que és una quantitat considerable", va dir en una entrevista a la cadena de televisió Fox News.

Davant el decebedor segon lloc aconseguit a Carolina del Sud, Romney ha decidit cedir a les pressions dels seus rivals a la cursa republicana. La setmana passada va rebre moltes crítiques quan va revelar que pagava només un 15% d'impostos, un taxa impositiva menor a la que paguen la mitjana dels contribuents nord-americans, i també perquè es va negar en l'últim debat electoral a dir quin dia faria pública la seva declaració fiscal. Romney és un multimilionari que es beneficia del sistema impositiu dels Estats Units, que és molt favorable als grans inversors.

Amb la seva rectificació, l'exgovernador de Massachusetts intenta tancar la polèmica sobre els seus impostos, que tant l'ha perjudicat a les primàries de Carolina del Sud. Tot i així, el favorit de la cursa republicana s'arrisca que el tema agafi encara més notorietat en els dies previs a la important primària de Florida. El temps dirà si ha estat una decisió intel·ligent.

stats