Crònica 02/07/2011

Montilla aposta per un PSC que combini renovació i experiència

Pere Martí
1 min
José Montilla deixarà el càrrec de primer secretari del PSC.

Barcelona.Renovació sí, però limitada i salvant algunes cares de la direcció actual. Aquesta és l'aposta de José Montilla de cara al congrés que el PSC celebrarà el mes d'octubre, moment en què deixarà la primera secretaria. Durant l'acte de commemoració del desè aniversari de l'escola de formació del PSC, celebrat ahir al Liceu, va desitjar que el partit sàpiga trobar un "equilibri" entre dirigents amb experiència i "saba nova".

L'encara primer secretari va llançar un missatge als futurs aspirants, en què els advertia que pensessin més en el país que en els seus interessos particulars: "Hem de parlar de nosaltres mateixos, però hem de posar més èmfasi en el que necessita Catalunya de nosaltres, més que el que necessitem cadascú de nosaltres del partit". Pel que fa al model, va apostar per "una nova cultura organitzativa que posi l'accent en l'obertura i la transparència".

Votació de l'informe

Malgrat les paraules de Montilla, l'ordre del dia "provisional" del congrés que han rebut els primers secretaris territorials del PSC ha aixecat una nova polèmica, perquè no hi figura la votació de l'informe de gestió del primer secretari. El text remès estableix en el punt cinquè l'"examen de la gestió de la comissió executiva del partit, del consell nacional, de la comissió de garanties" i altres organismes del partit, però enlloc no es parla de la votació de l'informe que en teoria ha de presentar Montilla. Aquesta polèmica s'afegeix a la del reglament que va aprovar el consell nacional sense cap vot en contra, però que els crítics consideren que estableix un nombre insuficient de delegats amb dret a vot.

stats