DESIGNACIÓ POLÈMICA
Crònica 03/12/2011

Montilla se sent jove per seguir a primera línia política

L'expresident José Montilla defensa el dret a seguir en actiu, sobretot perquè fins ara "cap president havia deixat de ser-ho als 55 anys". Serà senador, però no renuncia a l'oficina d'expresident.

S.g.
2 min
L'expresident José Montilla va justificar ahir la seva designació com a senador.

BARCELONAL'expresident de la Generalitat José Montilla se sent, com diu la mítica cançó d'Els Pets, massa jove per fer-se gran. El líder en funcions del PSC va defensar ahir que els expresidents puguin seguir actius en la vida política, com passa en altres països veïns, i va anunciar que compaginarà el seu nou càrrec com a senador amb l'oficina que li correspon com a excap de la Generalitat. Montilla va deixar clar que vol seguir "servint el país" estant a primera línia de la política, i que la seva motivació és ara ser ambaixador de Catalunya a Madrid i fer "pedagogia" per combatre "la incomprensió".

És la primera vegada que un expresident català esdevé senador, i és precisament per aquest factor de novetat que Montilla va assegurar que comprèn "la polèmica i la controvèrsia" que s'han generat. "Però és que mai un president havia deixat de ser-ho amb 55 anys", va reblar. De fet, va recordar que en altres països europeus és una tradició que els expresidents segueixin actius a les institucions públiques i va defensar que aquesta situació es normalitzi també a Catalunya.

L'oficina de la discòrdia

Montilla vol compaginar les tasques de senador i d'expresident. De fet, va argumentar que després del congrés del PSC deixarà de formar part de l'executiva i podrà dedicar-se "encara més" a la tasca d'expresident. Deixarà de percebre el sou que li pertany com a expresident, però mantindrà l'oficina que té a l'avinguda Diagonal de Barcelona. Aquest fet ha estat objecte de crítica per ERC, ICV i CiU, que creuen que hauria de renunciar a l'oficina. Pel líder de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, que Montilla sigui senador converteix Catalunya en una "comunitat autònoma més".

stats