Moviments socials
Crònica 22/11/2011

El 15-M intensifica la seva lluita pel dret a l'habitatge amb set ocupacions en cinc dies

1 min
Moviments socials

'Alliberaments generals'

Set immobles ocupats en cinc dies. Aquest és el balanç de la crida a entrar en edificis buits per "posar-los a disposició del poble" que va fer el moviment 15-M en el marc del que han anomenat Alliberaments generals. L'èxit de les ocupacions, però, ha estat desigual i mentre que alguns dels edificis es preparaven ahir per allotjar famílies desnonades, d'altres han estat desallotjats immediatament.

Consell de Cent, el primer intent

La primera de les ocupacions d'aquesta tongada es va viure dimecres a la nit en una antiga oficina bancària del carrer Consell de Cent, al districte de l'Eixample de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra van desallotjar el local divendres al matí, quan els indignats ja havien entrat en un altre bloc, a la plaça Duc de Medinaceli, al barri Gòtic. Hi van arribar després de la manifestació d'estudiants de dijous i en van marxar després que el jutge els donés 24 hores de marge tenint en compte el mal estat de la finca.

Pisos per a famílies a Hostafrancs i Olot

Amb el clar referent del bloc ocupat per reallotjar-hi gent desnonada al districte de Nou Barris de Barcelona, els indignats van acabar la manifestació en defensa del dret a l'habitatge de divendres entrant en un bloc buit al barri d'Hostafrancs, on tenen previst allotjar 12 famílies. També al centre d'Olot van ocupar-hi, dissabte, un edifici buit amb aquest objectiu. El mateix dia entraven en uns baixos a Sant Cugat i ho intentaven en un local municipal de l'Eixample de Barcelona -desallotjat aquella mateixa tarda-. Diumenge, al barri barceloní de la Sagrera s'hi va viure la setena ocupació. Els Mossos van desallotjar ahir l'edifici.

stats