Crònica 18/05/2011

Mubàrak prepara un 'mea culpa', mentre la seva dona torna els seus béns

J. Benavente
1 min

Suzanne Zabet, esposa de l'expresident egipci Hosni Mubàrak, va quedar ahir en llibertat sota fiança després de tornar part dels seus béns (més de 2.350.000 euros i una torre situada al luxós barri d'Helipolis, al Caire) i després d'autoritzar el fiscal general egipci, Abdelmeguid Mahmud, perquè investigui i recuperi tots els fons que té a l'estranger.

Zabet estava ingressada per una crisi cardíaca en un hospital de Xarm al-Xeikh, davant del mar Roig, des de divendres passat, quan el ministeri de Justícia va acusar-la d'haver-se enriquit aprofitant el poder del seu marit i va emetre una ordre de detenció preventiva contra ella.

Ahir es va saber també que l'expresident egipci, per la seva banda, es prepara per entonar un singular mea culpa : una carta dirigida al seu poble, amb la qual demanaria perdó públicament per tots els mals que hagi pogut causar amb la seva actuació com a governant. Segons fonts oficials del mateix país, el missatge serà enregistrat amb una cinta d'àudio i retransmès per televisió.

Disculpes en 'prime time'

Segons el diari egipci Al Shoruq , el mateix periodista de prestigi que ja va col·laborar en l'elaboració del discurs del passat 2 de febrer, amb què Mubarak pretenia recuperar la simpatia del seu poble, és l'encarregat de donar forma a les disculpes oficials de l'expresident.

L'objectiu principal de la carta, segons les fonts del diari, és aconseguir el perdó de les forces armades i deixar clar que tant ell com la seva dona renunciaran a tots els seus béns en favor del poble egipci. Amb 83 anys, Mubàrak també està arrestat a l'hospital de Sharm el-Sheij, des de divendres passat.

stats