HORITZÓ NACIONAL
Crònica 15/12/2011

Municipis per la Independència es funda amb 157 pobles

Oriol March
1 min

VIC.L'Associació de Municipis per la Independència ja és una realitat. Ahir va celebrar la seva assemblea constituent a Vic amb 155 pobles fundadors, que al llarg del dia es van convertir en 157 amb la inclusió de Vidreres i Masquefa. Aquest primer conclave va servir per aprovar els estatuts de l'entitat i per designar-ne els membres del consell executiu, que estarà presidit per Josep Maria Vila d'Abadal (d'Unió), alcalde de Vic i promotor de l'associació.

"Hem de trobar la manera de celebrar un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya des dels ajuntaments", va raonar Vila d'Abadal després de la foto de família amb els representants dels ajuntaments adherits a la iniciativa, que sumen 1.300.000 ciutadans i 22 capitals de comarca.

La direcció està integrada pels alcaldes d'Olot, Montblanc, Tortosa i Balaguer, mentre que el tresorer és l'alcalde del Port de la Selva, el primer municipi que es va declarar exclòs de la Constitució quan es va fer pública la sentència contra l'Estatut.

Vila d'Abadal va treure pit pel fet que hi hagi alcaldes de tots els partits -excepte del PP- i va voler deixar clar, en referència al pacte fiscal, que no hi ha independència econòmica sense la independència política. També es va mostrar satisfet pel fet que al Parlament s'hi pugui denunciar que "Espanya ens roba".

stats