Publicitat
Publicitat

El Museu del Rock de Jordi Tardà ja és una realitat

Les Arenes porten vuit anys de retràs, però dins d'aquest projecte global n'hi ha un altre que s'ha anat cuinant a foc molt lent. A partir de demà ja es podrà visitar el Museu del Rock de Jordi Tardà, situat a Les Arenes.

I diem que s'ha cuinat a foc molt lent perquè l'1 d'abril del 2004 el locutor i col·leccionista anunciava que abandonava les fires del disc per dedicar-se al projecte més important de la seva vida, la creació d'un museu del rock. El cercle es tancarà el proper 1 d'abril, quan el Museu del Rock obri les portes oficialment al públic.

50.000 documents en exposició

El Museu del Rock de Barcelona té una importància molt particular: serà la primera vegada que s'obre a tot l'Estat un projecte d'aquesta envergadura dedicat al rock, en unes coordenades similars a l'Experience Music Project de Seattle o al Rock Cirkus de London.

I de totes les col·leccions dedicades a música rock del món, l'única que ha sigut declarada patrimoni cultural d'un país és la de Jordi Tardà. Dit això, què hi podrem trobar? Doncs per començar, un 5 % de la seva col·lecció. Que dit així sembla poc, però comprèn uns 50.000 documents de paper, audio -rareses musicals, res de grans èxits- i vídeo. El patrimoni s'anirà renovant i ampliant gradualment. El museu està allotjat a la quarta planta del Centre Comercial de Les Arenes, i ocupa uns 2000 m2, aproximadament la meitat de la planta, amb una zona dedicada a cada dècada del rock, dels anys cinquanta fins a l'actualitat. Essent Tardà un home que ha basat part de la seva carrera en l'adoració i seguiment dels Rolling Stones, no podia faltar una sala dedicada a la banda de Jagger i Richards. Però també n'hi haurà una altra dedicada als Beatles, així com un altre espai centrat en el rock espanyol i català.

El Museu també allotjarà una zona d'exposicions temporals que arrencarà amb una mostra dedicada als quaranta anys del naixement de Queen. I encara que sembli una reiteració, l'espai també tindrà un fort component lúdic, amb un restaurant, un petit auditori i sobretot un escenari interactiu, Onstage, on la gent podrà fer agafar instruments i fer un playback, mentre una pantalla amb fans esverats els animan. El Museu del Rock també gestionarà els concerts de l'auditori de la cúpula, amb una capacitat per a 2000 espectadors.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT