PRIMÀRIES AL PSOE
Crònica 06/01/2012

Navarro entén que Chacón es presenti a Andalusia

Ara
2 min
Carme Chacón, observada per Bustos, en l'acte de dimecres a València a la seu de la UGT.

BARCELONAEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, veu amb bons ulls que Carme Chacón presenti la seva candidatura a liderar el PSOE a Andalusia en lloc de fer-ho a Catalunya. En una entrevista a l'agència Efe, Navarro va dir que Chacón vol presentar-se a Olula del Río, Almeria, per reivindicar els seus orígens andalusos i per "simbologia personal", ja que és el poble natal del seu pare i un lloc pel qual ella té una estima especial.

"Els seus orígens catalans no necessita reivindicar-los, perquè són evidents. És lògic que vulgui reivindicar una història que no només és familiar, sinó que forma part de la seva vida", va assegurar el primer secretari del PSC, que va trencar una llança a favor d'"acabar amb els prejudicis" sobre el lloc d'origen dels candidats, després que alguns dirigents del PSOE hagin qüestionat la idoneïtat que una política catalana i del PSC dirigeixi el socialisme espanyol.

El PSC no tindrà favorit

El partit socialista no mostrarà cap preferència per un candidat. Així de neutral es va mostrar Navarro, que va assegurar que, encara que a les files del PSC simpatitzen més amb Chacón que amb Rubalcaba, el partit no tindrà ni candidat oficial ni cap consigna de vot. "Tant Chacón com Rubalcaba subscriuen l'Espanya plural que va abanderar Zapatero", amb la qual cosa tots dos representen posicions "radicalment oposades a les del PP", va dir Navarro.

Dimecres Carme Chacón va anunciar a València que demà presentarà a Almeria la seva candidatura oficial per liderar el PSOE, un càrrec pel qual haurà de competir amb l'única alternativa fins al moment, la d'Alfredo Pérez Rubalcaba. Chacón no té previst, fins ara, celebrar cap acte de campanya a Catalunya, segons va admetre ahir Navarro. "No tenim cap petició de cap dels dos candidats per venir a Catalunya a fer actes de campanya. Ella té el seu programa, i nosaltres ni el coneixem ni l'hem de conèixer", va dir el primer secretari del PSC.

stats