EL DEBAT PRECONGRESSUAL
Crònica 24/11/2011

Navarro suma el poder territorial

A mesura que s'acosta el congrés del PSC es van clarificant les posicions i es van decantant els equilibris de poder. Navarro ja s'ha assegurat el suport de les federacions territorials més fortes del partit.

Pere Martí
2 min
L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, és el candidat que compta amb més suports territorials per ser primer secretari del PSC.

BARCELONA.Pere Navarro no s'ha tirat a la piscina sense aigua. L'alcalde de Terrassa i candidat a la primera secretaria del PSC compta amb el suport de les principals federacions territorials del partit. De cara al congrés de desembre ja s'ha assegurat l'aval de la de Barcelona, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental, la qual cosa li assegura un alt nombre de suports. Només la de Barcelona aporta 140 delegats, un 80% dels quals optaran per Navarro, segons fonts de la mateixa federació.

Una de les persones que van animar Navarro a presentar-se va ser precisament Carles Martí, primer secretari de la federació barcelonina, que va mantenir un enfrontament amb la direcció del carrer Nicaragua durant les passades eleccions municipals. Ara dóna suport a Navarro, però no de franc. La federació de Barcelona vol tenir més pes en la futura direcció del partit i reclama alguna de les secretaries claus, com la d'organització, on podria anar Albert Aixalà.

Aquesta pretensió topa, però, amb la intenció del Baix Llobregat que el futur secretari d'organització sigui l'actual alcalde de Cornellà, Antonio Balmón. Des de Barcelona no es farà un casus belli sobre la secretaria d'organització, però sí que tenen clar que volen incrementar la seva presència en la nova direcció per millorar la "coordinació" entre la federació i la direcció nacional.

Navarro encara no té tancada la seva candidatura ni encara menys els càrrecs que ocuparan els que l'acompanyaran a la llista, perquè també està a l'espera de possibles pactes amb la resta de candidatures i del que pugui fer Miquel Iceta, que avui pronunciarà una conferència per aclarir el seu futur. El fins ara home fort del partit, al costat de José Zaragoza, milita a la federació de Barcelona, en què compta amb alguns suports però no amb el de la direcció. A tall d'exemple, el president del districte de Sant Martí, en què milita, és dels que donen suport a Navarro. I un altre president d'agrupació barcelonina, el de Sant Andreu, dóna suport a la candidatura de Joan Ignasi Elena, cosa que demostra que a la federació de Barcelona hi ha de tot.

Candidat oficial

Tant des de la candidatura d'Elena com la de l'Àngel Ros neguen el caràcter renovador a Pere Navarro, perquè compta amb el suport de l'aparell del partit que controla encara José Zaragoza. Des d'aquestes dues candidatures se'l titlla d'oficialista pels suports que té. L'etiqueta de renovador se la disputen tots els candidats, perquè després de tres derrotes electorals, tot el que faci olor de continuisme té mala premsa entre les bases. També tots parlen d'unitat, però de moment ningú està disposat a cedir.

stats