LA SORTIDA DEL LÍDER REPUBLICÀ
Crònica 05/06/2011

"No me'n vaig enlloc, ara només vull que em deixin en pau"

Decisió "La veritat és que tinc una gran sensació d'alleujament" Futur "He intervingut altres vegades en actes de Ciutadans pel Canvi i del PSC, sense que això vulgui dir res més que una col·laboració puntual"

Pere Martí
2 min
Josep-Lluís Carod-Rovira passejant per Ciutat Vella, prop de la Generalitat .

Barcelona.Fa poques hores que Josep-Lluís Carod-Rovira ha fet arribar una carta a la direcció d'ERC per comunicar que deixava la militància en el partit que ell ha aconseguit portar a cotes més altes de representació electoral. La va portar personalment la seva mà dreta fins a l'últim dia, Rafel Niubó, a la seu del carrer Calàbria. Era divendres al vespre, ja no hi havia ningú. Però Puigcercós se'n va assabentar de seguida a través del receptor. L'adéu de Carod es veia a venir, però no sabia ni com ni quan. Ara ja és un fet i en una conversa telefònica amb aquest diari, ahir al matí, demostrava que deixa ERC, però no necessàriament la política activa.

Com se sent després d'abandonar ERC?

Sento un gran alleujament, la veritat. No ho havia fet abans per no perjudicar el resultat de les eleccions catalanes i les municipals. És una decisió personal, però algú hauria de mirar quants militants d'ERC s'han donat de baixa del partit en els últims anys. Això ningú no ho diu, però són molts els que se n'han anat sense fer soroll.

Tots els exlíders d'ERC militen a CDC. Vostè també anirà a CDC?

Jo no me'n vaig enlloc. Jo no protagonitzo cap escissió ni vull que ho sigui. Me'n vaig fruit d'una decisió personal molt meditada des fa molt de temps. Jo m'he dedicat a fer política, mentre altres feien altres coses. Però no he estripat el carnet ni res d'això. Em dono de baixa tranquil·lament després d'haver tret els millors resultats de la història d'ERC i ara només vull que em deixin en pau. No interferiré en el procés congressual del partit.

Però la setmana que ve participa en un acte de Ciutadans pel Canvi?

És una oferta que em van fer fa dos mesos, no té res a veure amb el que està passant. Ciutadans fa un cicle de col·loquis sobre federalisme, anomenats àpats federals, i em van convidar a participar-hi en un esmorzar. Jo ja els he dit que no sóc federalista, que sóc independentista i d'esquerres, i ho seguiré sent. Ja he participat altres vegades en actes de CpC i del PSC, sense que això vulgui dir res més que fer-hi una col·laboració puntual.

No fa autocrítica?

N'he feta molta. Però els resultats són els que són, són molt bons. Tothom pot veure què ha passat.

On anirà a partir d'ara?

No ho sé, però he fet política des de petit i en seguiré fent tota la vida. Continuaré treballant per una esquerra nacional plural i moderna que vulgui treballar per aconseguir un estat per a Catalunya.

stats