EL TANCAMENT DE L'AEROLÍNIA CATALANA
Crònica 31/01/2012

«No permetrem que el Prat sigui un aeroport 'low cost'»

Vueling, el principal competidor de Spanair al Prat, incorpora noves rutes i es reivindica com l'aerolínia de Barcelona. Demana complicitat al Govern i adverteix Ryanair que protegirà casaseva.

I. Pujol
2 min
El conseller delegat de Vueling, Alex Cruz, durant la roda de premsa d'ahir a Barcelona per concretar els plans de la companyia després del tancament de Spanair.

BARCELONA.Tothom coincideix a assenyalar Vueling com el principal beneficiat pel cessament d'operacions de Spanair. L'aerolínia de baix cost participada per Iberia -en un 46%- és el primer operador de l'aeroport del Prat i Spanair n'era el segon. Fins i tots els mercats ho han interpretat així i les accions de Vueling es van disparar ahir a borsa un 25%, fins als 5,1 euros per títol.

Amb posat solemne i seriós, el conseller delegat de Vueling, Alex Cruz, va comparèixer ahir davant dels mitjans de comunicació per explicar els plans de la companyia després del tancament de Spanair. Més enllà de les novetats operatives, dues frases sintetitzen l'actitud de la companyia davant la nova situació. "No permetrem que Barcelona es converteixi en un aeroport low cost ", va sentenciar Cruz. Vueling es vol desmarcar de la resta de companyies de baix cost -especialment de Ryanair i EasyJet- pel fet que l'aerolínia amb base a Barcelona ofereix serveix com la preassignació de seients, la venda de bitllets a través de les agències de viatges, connexions amb vols de companyies de llarg radi i serveis per als passatgers de negocis (que vol que passin del 39% al 50% del total d'usuaris de Vueling).

La segona frase destacada de Cruz és tot un retret a la Generalitat. "Tot i que mai ens ha criticat i sempre ha tingut paraules de suport cap a nosaltres, després de mostrar ara el nostre compromís renovat amb Barcelona esperem que Vueling es converteixi en la primera aerolínia pel Govern", va etzibar el primer executiu de l'aerolínia.

Missatge a Ryanair

Encara una tercera sentència, en aquest cas un avís a Ryanair, tercer operador del Prat abans del tancament de Spanair: "Barcelona és la casa de Vueling i tenim l'obligació de protegir-la". És per això que la companyia presidida per Josep Piqué incorporarà a la seva oferta cinc rutes de Spanair. Concretament operarà a partir del 25 de març les connexions de Barcelona a Berlín i Hamburg, i des de Bilbao a Tenerife, Las Palmas i Lanzarote.

A més, Cruz va assegurar que Vueling donarà "prioritat" en les contractacions que faci als empleats de Spanair. El conseller delegat va recordar que la companyia té obert un procés de selecció de personal per atendre els cinc avions que incorporarà a la seva flota al Prat.

Cruz va reconèixer que "Vueling no té encara una vocació de llarg radi", tot i que vol intensificar les connexions amb companyies que sí operin rutes intercontinentals. En aquest sentit, Cruz va assegurar que "el creixement de Vueling no està limitat" per Iberia.

stats