Crònica 28/06/2011

Només 9 viatgers diaris a l'AVE Toledo-Albacete

Ara
1 min
L'AVE entre Toledo i Albacete té els dies comptats.

BARCELONA.Renfe suspendrà divendres els tres trajectes directes d'AVE que comuniquen Toledo, Conca i Albacete, que es van posar en marxa el desembre del 2010, perquè la demanda és insuficient. Les xifres parlen per elles mateixes: només té una mitjana de 9 viatgers diaris dels 2.190 potencials. Per suplir aquesta anul·lació, la companyia augmentarà d'onze a tretze les freqüències del servei Avant entre Toledo i Madrid.

El director general de l'àrea de viatgers de Renfe, Enrique Urkijo, va anunciar la decisió a Toledo, durant l'acte de balanç dels sis mesos de servei directe entre les tres ciutats castellanomanxegues, informa Efe. Urkijo va admetre que aquesta línia és "un desastre". Els viatges directes que se suspenen seran substituïts per bitllets combinats amb els quals els viatgers podran enllaçar trens Avant amb AVE, Alvia o Altaria a Madrid.

El director general de l'àrea de viatgers de Renfe va assenyalar que els enllaços no han de ser un "inconvenient", ja que resultaran "més econòmics" i el viatge es farà en un "temps similar". En aquest sentit, va explicar que el trajecte actual entre les ciutats de Toledo i Albacete es fa en 2 hores i 5 minuts amb un cost de 70 euros per viatger. Amb el nou sistema es podrà arribar a fer en 2 hores i 31 minuts per 52 euros (Alvia) i en 3 hores i 33 minuts per un import de 37 euros (Altaria).

stats