AFGANISTAN
Crònica 08/10/2011

Obama veu Més a prop que mai derrotar Al-Qaida

Ara
1 min
El president dels Estats Units, Barack Obama.

Barcelona.El president dels Estats Units, Barack Obama, va assegurar ahir que veu la fi d'Al-Qaida més a prop que mai. En l'aniversari dels deu anys de l'inici de la guerra a l'Afganistan, el líder nord-americà va fer un balanç positiu de la campanya militar dels EUA al país, tot i que va destacar que encara queden "reptes enormes". Obama també va voler destacar el sacrifici i l'heroisme dels més de 1.800 nord-americans morts al país en guerra.

"En haver fet justícia amb Ossama Bin Laden i molts altres líders d'Al-Qaida, estem més a prop que mai de derrotar Al-Qaida i la seva xarxa d'assassins", va dir el president en un comunicat. Un míssil llançat des d'un avió teledirigit nord-americà va matar la setmana passada Anuar al-Aulaki, un militant de la xarxa nascut als Estats Units i líder significatiu a la península d'Aràbia.

Una retirada complicada

Però la lluita contra la insurgència dels talibans, iniciada el 7 d'octubre del 2001, està lluny d'arribar a la fi. L'administració Obama ha incrementat els atacs dels serveis secrets a la frontera amb el Pakistan perquè planeja retirar-se del país, juntament amb les tropes de l'OTAN, el 2014.

stats