Publicitat
Publicitat

Obama, la guerra a Líbia

"És una crida a l'acció", va dir sorprès el president dels Estats Units, Barack Obama, en el moment de rebre la notícia que era premi Nobel de la pau el 2009. El que no sabia el líder nord-americà és que l'acció el portaria en menys de dos anys a liderar una intervenció militar. Des de l'inici de la legislatura, el president nord-americà ha augmentat els efectius a l'Afganistan, ha matat el cap d'Al-Qaida, Ossama bin Laden, i ha orquestrat la guerra a Líbia, entre d'altres.

Després de fer una campanya meteòrica per arribar a la Casa Blanca i crear l'imaginari d'un Martin Luther King o Mahatma Gandhi -a qui no se li va concedir el premi Nobel- del segle XXI, el president nord-americà es va convertir en una figura amb un potencial inimaginable. Però va deixar-se obert el camí als problemes. "La guerra té un rol important en la preservació de la pau", va voler aclarir durant el discurs en l'entrega del guardó a Oslo.

Es tracta del quart president dels Estats Units que recull el Nobel de la pau, després de Woodrow Wilson, Theodor Roosevelt i Jimmy Carter. És el país que ha rebut més guardons. Un total de 10 alts càrrecs l'han recollit, tots ells tot i haver participat en guerres.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT