En breu
Crònica 24/03/2012

Obama: "Si hagués tingut un fill seria com el Trayvon"

1 min
Obama: "Si hagués tingut un fill seria com el Trayvon"

El president dels Estats Units, Barack Obama, va prometre ahir una investigació a fons per determinar responsabilitats en la mort de Trayvon Martin, un adolescent negre de 17 anys -desarmat- que va ser abatut el 26 de febrer a Sanford (Florida) pels trets que li va disparar un voluntari que patrullava el barri.

En la seva primera referència al cas, que ha aixecat molta polèmica als Estats Units, Obama va assegurar que era una "tragèdia" i que es posava a la pell dels pares de l'adolescent. "Quan penso en aquest noi, penso en les meves pròpies filles", va assegurar. "Si jo tingués un fill, seria com el Trayvon", va concloure el president nord-americà.

El dia dels fets, Trayvon Martin es dirigia a casa de la companya del seu pare després de comprar caramels i refrescos. George Zimmerman, un jove de 28 anys que patrullava el barri, el va començar a seguir ja que el seu aspecte -portava un jersei amb caputxa- li va semblar sospitós i, després d'un acarament, li va disparar i el va matar.

La polèmica provocada pel cas -amb manifestacions d'indignació a tot el país- ja ha comportat que el cap de la policia de Sandford s'hagi apartat de la investigació dels fets. Fins ara, a l'agressor no se li ha imputat cap càrrec ja que va al·legar legítima defensa seguint una llei vigent a Florida, i a una vintena d'estats més, que l'empara.

stats