CAS WIKILEAKS
Crònica 24/12/2010

Ofensiva mediàtica d'Assange per defensar-se

Laia Gordi
1 min

BarcelonaJulian Assange, el fundador de Wikileaks, està en arrest domiciliari però de cap manera aïllat de la resta del món. Es comunica per internet cada dia amb els seus seguidors i ofereix entrevistes diàriament als mitjans més importants del món. Des del seu "arrest domiciliari d'alta tecnologia", que és com ell mateix l'ha definit, Assange respon als atacs judicials amb una ofensiva mediàtica. Dimarts, en una entrevista al diari londinenc The Times, el fundador de Wikileaks es comparava amb Martin Luther King quan explicava que a la presó un guàrdia negre li va passar una nota que deia: "Només tinc dos herois al món: Dr. King i tu". Assange hi va afegir: "Això és representatiu del 50% de la població".

A la mateixa entrevista comparava la persecució que està vivint amb la que van viure els jueus nord-americans durant la dècada dels 50 i va dir que se sentia traït per les dues dones que l'han denunciat a Suècia per suposats abusos sexuals. "Alguna autoritat està intentant clarament mantenir en Julian a la presó", va dir d'ell mateix. I va defensar la seva feina: "Hem canviat la governança, hem canviat la figura dels polítics en els governs, em provocat reformes legals, hem obert investigacions policials sobre casos d'abusos, sobretot en relació amb la mort de 109.000 persones a l'Iraq". "Hem canviat també la percepció d'Occident", va concloure.

En una altra entrevista a la britànica BBC, també dimarts, va afirmar que no tenia cap motiu per tornar a Suècia, país que va afirmar que "no deixa de ser una república bananera". I va acabar: "A tothom li agradaria convertir-se en una figura messiànica i no morir mai".

stats