ACCIDENT A RODALIES
Crònica 17/03/2011

Onze ferits lleus en el descarrilament d'un tren a Vacarisses

Carles Arbolí
2 min

BARCELONA.Onze ferits lleus és el balanç de l'accident ferroviari que ahir al vespre va patir un tren de Rodalies a Vacarisses. El descarrilament va ser entre les estacions de Renfe de Vacarisses-Torreblanca i Viladecavalls, quan el primer vagó del tren va sortir de la via en xocar amb una pedra que hi havia per un despreniment. En el comboi hi viatjaven 42 persones, que van ser evacuades per dos trens de Renfe que van accedir al lloc de l'accident, que era de difícil accés, la qual cosa va allargar durant més de trenta minuts l'arribada dels equips de rescat.

Dels ferits, entre els quals hi havia el maquinista, sis van ser traslladats, des de pràcticament el lloc de l'accident, amb ambulàncies fins a l'Hospital de Manresa i la Mútua de Terrassa. Els altres cinc ferits van anar fins a l'estació de Terrassa amb un altre tren que els va traslladar a ells i a la resta de passatgers. Allà els esperava personal del SEM per evacuar-los a un centre hospitalari. En aquest trajecte amb tren fins a Terrassa els passatgers van estar acompanyats per efectius dels Bombers.

El descarrilament es va produir pocs minuts abans de dos quarts de nou del vespre i es van mobilitzar fins a 17 dotacions dels Bombers, entre les quals hi havia efectius del GEM (Grup d'Emergències Mèdiques) que es van encarregar de l'atenció sanitària dels ferits. L'accident va afectar la línia 4 de Rodalies entre Sant Vicenç de Calders i Manresa.

Línies tallades

Rodalies de Catalunya va informar que la circulació entre Terrassa i Manresa es va realitzar mitjançant un servei d'autocar. La resta de la línia també se'n va ressentir amb alteracions i retards a la circulació dels trens procedents de Terrassa i amb destinació a Martorell i Sant Vicenç de Calders, que podien superar els 20 minuts. Les primeres investigacions apunten a un despreniment provocat per les últimes pluges com la causa del descarrilament.

Personal d'Adif valorava ahir a mitjanit els danys a la via, i Renfe ja va informar que aquest matí la circulació entre Manresa i Terrassa es farà amb autobusos. Per aquest motiu el pla Ferrocat de la Generalitat es mantenia en situació de prealerta. Es dóna la circumstància que ara fa dos anys, al gener del 2009, un altre comboi també va descarrilar a Vacarisses a causa d'un altre despreniment de terres, en aquella ocasió sense ferits.

stats