CAS PALAU DE LA MÚSICA
Crònica 16/04/2011

Osàcar nega ser el "Daniel" de Millet

L'extresorer de CDC, Daniel Osàcar, va declarar ahir davant del jutge com a imputat pel presumpte pagament de comissions de Ferrovial al partit a través del Palau per adjudicacions d'obra pública.

Laia Espín
2 min
Els màxims responsables de convergència donen suport a osàcar Oriol Pujol, secretari general adjunt de CDC, i Jordi Turull,  portaveu del grup parlamentari de CiU, van encapçalar ahir  la comitiva del partit que va acompanyar l'extresorer de la formació, Daniel Osàcar, fins a la porta de la sala on va haver  de declarar com a imputat.

Barcelona.Osàcar va arribar ahir a la Ciutat de la Justícia envoltat per Oriol Pujol, secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya, i Jordi Turull, portaveu del grup parlamentari de CiU. Convergència va escenificar així el suport que dóna a l'extresorer de la seva formació. Va declarar durant una hora i mitja davant del jutge Miguel Ángel Tabarés, que s'encarrega del cas Palau des que Juli Solaz va marxar del jutjat número 30 de Barcelona per ocupar una plaça a l'Audiència Provincial.

Daniel Osàcar va negar, com ja va fer en la comissió parlamentària del cas Palau, que fos el "Daniel" que apareix en documents de Fèlix Millet i Jordi Montull -antics responsables de l'entitat cultural- requisats i analitzats per Hisenda en un informe clau en la investigació judicial. En aquests documents hi constaven presumptes pagaments de Ferrovial a empreses vinculades a CDC.

Osàcar és un "patriota"

El lletrat d'Osàcar, Javier Melero, també va explicar que el seu client havia defensat la legalitat dels convenis signats entre la fundació vinculada a CDC, la Trias Fargas -actual CatDem-, i el Palau de la Música. Segons el lletrat, l'extresorer de CDC hauria manifestat que els més de 600.000 euros dels convenis s'haurien destinat a la promoció de l'activitat musical catalana. Melero va finalitzar la seva intervenció davant dels periodistes dient que el seu client és "un patriota" i un home honrat que, al llarg de la seva vida, ha prestat "importants serveis" a Catalunya. Melero també va voler apuntar que l'extresorer del Palau tenia contacte freqüent amb Montull per preparar els convenis. En canvi, va negar que conegués personalment Millet.

L'objectiu de Ferrovial

Osàcar no va ser ahir l'única persona que va comparèixer com a imputada davant del jutge. Abans que ell ho va fer Pedro Buenaventura, exdirectiu de la constructora Ferrovial. Durant dues hores de declaració, Buenaventura va explicar que els més d'11 milions d'euros aportats al Palau no van destinar-se a pagaments de comissions per adjudicacions d'obra pública, durant els governs de Jordi Pujol, sinó per la necessitat de projectar-se a Catalunya. Va ser, segons fonts judicials, una "operació d'imatge i marca" per ser més coneguda. Les mateixes fonts van indicar que la xifra és raonable si es té en compte que van ser patrocinadors "exclusius" d'un concert inaugural de l'entitat i del cicle de concerts de temporada Palau 100. L'exdirectiu de Ferrovial va haver de donar explicacions sobre una carta confiscada en què Fèlix Millet li deia: "Estem quedant molt malament, ja que no podem atendre els compromisos que tenim adquirits i que tu ja coneixes". Sobre aquest punt, Buenaventura va manifestar que es referia al patrocini acordat amb el Palau de la Música i que Millet li demanava els diners per pagar els artistes contractats per l'entitat. Sobre les adjudicacions d'obra pública, Buenaventura va manifestar, segons fonts judicials, que els contractes eren legals i d'acord amb les condicions de licitació.

Més imputats

Finalment, ahir van haver de declarar també com a imputats dos directius de l'empresa GPO Ingeniería, ja que aquestes sigles apareixen en documents confiscats a l'entitat cultural en què es relacionen amb possibles comissions. Els imputats van negar qualsevol relació amb el Palau de la Música. La seva declaració va ser breu i només els van interrogar les seves defenses.

stats