Crònica 29/06/2011

El PNB alleuja el PSOE en oferir-se a pactar els comptes del 2012

Roger Tugas
1 min

Barcelona.La sintonia d'ahir entre el portaveu del PNB al Congrés, Josu Erkoreka, i Zapatero no va ser la pròpia d'una força opositora amb el govern a la fi de la legislatura ni la de dos partits socialment tan dispars. Tanmateix, el diputat basc va mimar el president espanyol i li va allargar la mà per pactar els pressupostos del 2012 i així salvar els últims mesos de mandat. A l'inici de la intervenció, Erkoreka fins i tot va justificar que Zapatero no preveiés l'abast de la crisi el 2008, ja que llavors "ningú en va ser capaç".

Les dues úniques condicions del dirigent del PNB són el compliment com més aviat millor dels compromisos que li van permetre votar els comptes del 2011 i que els pròxims s'adeqüin -de manera "crítica"- a les directrius d'austeritat fixades per la UE. Erkoreka, que no va fer cap referència al País Basc, va treure ferro a la data de les eleccions i qui les guanyi, convençut que la política econòmica la dictarà Brussel·les.

Alleujat, Zapatero va confessar que li havien "agradat molt" les paraules del diputat basc -alguns fragments els va titllar de "brillants"- i només va puntualitzar que l'austeritat "ha de ser compatible amb l'estat del benestar".

stats