DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Crònica 01/10/2011

PP i ERC permeten que Mas surti airós del primer gran debat

Amb la resolució del concert econòmic aprovada i havent esquivat la reprovació de tres consellers, Artur Mas surt victoriós del seu primer gran debat com a president. ERC i PP ho fan possible.

Sara González
1 min
PP i ERC permeten que Mas surti airós del primer gran debat

Barcelona.Ha necessitat quatre dies, un episodi de resolucions frustrat i tres hores i mitja seguides de votacions, però el president de la Generalitat, Artur Mas, ha sortit victoriós del seu primer debat de política general com a president. La seva proposta estrella per després del 20-N, el concert econòmic, va rebre ahir el suport del Parlament gràcies als vots d'ERC i ICV-EUiA. A més, CiU, jugant hàbilment amb la geometria variable, va esquivar el tràngol de veure com tres dels seus consellers eren reprovats gràcies al PP i ERC. Amb els socialistes, Mas va pactar reemprendre les negociacions per la llei electoral.

Malgrat tot, CiU va perdre votacions, com la presentada pels socialistes que condemnava la gestió del PIRMI d'aquest estiu. L'oposició en bloc també es va posar d'acord per exigir al Govern que presenti els pressupostos del 2012 abans del 10 d'octubre -tal com estableix la llei de finances públiques-, per poder-ne fer el debat abans del 20-N. Per no quedar-se sola votant no , CiU va optar per abstenir-se.

Després de la caòtica tarda de dijous, quan la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va ajornar la votació per la incapacitat d'ordenar les votacions, ahir va concloure el debat. Això sí, amb una marató de votacions, que PP i SI van fer encara més llarga demanant, en molts casos, votacions separades.

stats