EL LIDERATGE DE LA DRETA VALENCIANA
Crònica 22/03/2012

El PP de Fabra barra el pas a Camps

Les paraules del dimitit president valencià Francisco Camps en què afirmava que un cop declarat innocent del cas dels vestits podia tornar sacsegen el PP valencià. Però Alberto Fabra té suport per seguir.

Salvador Almenar
3 min
UNA INVESTIDURA AGREDOLÇA 
 Alberto Fabra va ser investit  al juliol després que Francisco Camps dimitís com a president per defensar-se millor.

VALÈNCIA.Sense estridències però sense dubtes, el PP valencià es va posicionar ahir al costat de l'actual president, Alberto Fabra, davant d'un Francisco Camps que, en una entrevista a la revista Telva ,afirma que està "més preparat que mai per presidir la Generalitat Valenciana o el govern espanyol". El qüestionament de l'autoritat i el que molts van considerar una estratègia per moure la cadira a Alberto Fabra es va quedar en intent. Ningú va secundar Camps, que fa pocs mesos era l'amo absolut del PP valencià i ara està sol i aïllat.

Però les paraules de Camps van provocar rebombori en un partit que viu una situació sobrevinguda. Fabra, l'actual president de la Generalitat Valenciana i del partit, va ser designat pel mateix Camps després de renunciar al càrrec, i encara que en aquests mesos ha consolidat el seu lideratge, té pendent ratificar-lo al congrés del maig. És per això que qualsevol paraula de Camps sobre la seva hipotètica tornada a la primera línia de la política, ja sigui a València o a Madrid, desferma un torrent d'especulacions.

Una rehabilitació pendent

Per a tranquil·litat de Fabra, els partidaris de la rehabilitació política de l'expresident Camps cada vegada són menys. I això que el castellonenc va heretar un govern i un grup parlamentari ple de campsistes. Però molts ja s'han passat a la llista d'escuders de l'actual president. Ahir als passadissos de les Corts molts diputats populars creien que l'entrevista de Camps era la seva "manera de reivindicar-se" i netejar la imatge, clarament desgastada després del judici del cas dels vestits . I encara que ningú va gosar desacreditar públicament la gestió de Camps, tothom coincideix que ara la Generalitat Valenciana i el partit tenen un nou líder. I no és altre que Fabra.

Amb aquesta idea al cap esperen celebrar el congrés del PP valencià. Fonts populars sempre han sostingut que el conclave seria tranquil, però ara ja no s'atreveixen a descartar que Camps estigui temptejant la possibilitat de presentar-se com a alternativa a Fabra. Encara que fos així, el cercle pròxim al cap del Consell creu que Camps no tindria cap opció, ja que el full de ruta marcat per la direcció estatal del carrer Génova és fer foc nou al País Valencià.

Pels parlamentaris consultats per l'ARA, les paraules de Camps en què reivindica el seu bagatge polític, adquirit en els molts càrrecs de responsabilitat pública que ha ocupat, anaven adreçades a Mariano Rajoy, de qui n'espera la reparació. Com ja va passar després de l'absolució gràcies a una ajustada votació del jurat popular, al PP valencià apunten que la solució per a Camps ha de venir de Madrid i que Rajoy "ha de donar-li una sortida política adequada".

Però amb el veredicte del cas dels vestits recorregut, el possible delicte de finançament il·legal del PP encara en fase d'instrucció i la resta de casos de corrupció que van esquitxar l'administració Camps oberts, sembla difícil que el president del govern espanyol pensi confiar-li ara per ara alguna responsabilitat.

Fins i tot Rus el rectifica

Les paraules dels que fins ara havien estat els baluards de la tornada de Camps a l'escena demostren les escasses possibilitats que té. El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, es va atrevir fins i tot a rectificar Camps, que va dir que "estava preparat" per tornar a la Generalitat Valenciana. "En el seu moment ho estava, ara ja no ho sé pas", va afirmar Rus, barrant-li qualsevol projecció de futur, si més no a l'executiu valencià. I encara més rotund va ser a l'hora d'aclarir els dubtes sobre el seu suport a Fabra: "Aquí tenim un president, i caldrà donar suport al president".

Les seves paraules tenen una importància especial perquè també és president del PP de la província, fonamental per pensar a presidir el partit al País Valencià. I per si en quedava algun dubte va recordar als seus companys que en una situació econòmica com l'actual la gent no entendria que parlessin de "qui manarà o no manarà".

Només l'ala democristiana liderada pel president de les Corts, Juan Cotino, es resisteix a parlar de Camps en passat. Per ells la legitimitat a les urnes i la innocència en el cas dels vestits són suficients perquè se li reconegui "el sacrifici" que va fer amb la seva dimissió. Però la manera tampoc la tenen clara i, com la resta de dirigents, deixen la pilota a la teulada de Rajoy.

stats