EXÈRCIT ESPANYOL
Crònica 08/11/2011

El PP retreu al PSOE la "guerra" d'Afganistan arran del soldat mort

Ara
2 min
La ministra Carme Chacón, d'esquena, al funeral.

Madrid.El cos del soldat nascut a Còrdova Joaquín Moya Espejo, que va morir diumenge a l'Afganistan d'un tret a la clavícula, va arribar ahir al vespre a l'aeroport madrileny de Torrejón de Ardoz. Hores abans de l'acte oficial a peu de pista amb familiars i autoritats, l'oposició havia aprofitat la notícia per criticar l'executiu socialista en el marc de la campanya electoral.

El vicesecretari de comunicació del PP, Esteban González Pons, va exigir al PSOE que, "per la dignitat" dels soldats que treballen a l'Afganistan, reconegui que l'Estat participa en "una guerra". El dirigent del PP va advertir al candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, que "haurà d'explicar de quin tipus de missió es tracta" perquè és "una guerra per la pau, però una guerra". Va criticar que "després de més de noranta morts" l'executiu "segueixi utilitzant eufemismes".

En el mateix sentit es va pronunciar el dirigent d'IU, Gaspar Llamazares, que va lamentar que José Luis Rodríguez Zapatero arribés al poder amb el lema "No a la guerra" pel conflicte de l'Iraq i que la seva etapa al poder acabi "amb la guerra de les galàxies". El candidat d'IU a les eleccions, Cayo Lara, va lamentar que un "treballador" espanyol hagi mort a l'Afganistan "en una guerra que és dels Estats Units i que no respon als interessos d'Espanya sinó als interessos del gas".

La coordinadora de campanya del PSOE, Elena Valenciano, no va voler respondre a l'oposició i es va limitar a mostrar suport i respecte als soldats que "posen les seves vides en risc per defensar-nos a tots". La ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, va reconèixer que la missió és "complicada i de risc" però va assegurar que aportarà "enormes beneficis per a la població". Va assegurar que els soldats no tornaran fins que no s'aconsegueixi "l'estabilitat del país" i fins que els afganesos estiguin en condicions de poder assumir "aquest canvi i l'autonomia que necessiten".

stats