EUSKADI BUSCA LA PAU
Crònica 13/01/2012

El PP basc es reuneix amb Amaiur per trencar el gel

Ara
1 min
El president del PP basc, Antonio Basagoiti -a la dreta-, es va reunir ahir a la seu dels populars a Bilbao amb el secretari general d'Eusko Alkartasuna, Pello Urizar.

BILBAOEl PP basc i Eusko Alkartasuna (EA) -partit integrant de les coalicions abertzales Bildu i Amaiur- es van reunir ahir a Bilbao per acordar obrir un "flux estable de comunicació" entre els dos partits. Així ho va explicar el president dels populars bascos, Antonio Basagoiti, després de la cita amb el secretari general d'EA, Pello Urizar.

En declaracions fetes a la sortida de la reunió, Basagoiti va assegurar que tots dos comparteixen el "desig de viure en pau i en llibertat una vegada per totes", però que les dues formacions divergeixen en l'anàlisi que fan sobre ETA. El president del PP, malgrat el bon to imperant a la trobada, li va manifestar a Urizar que durant el conflicte basc mai hi havia hagut una "guerra entre dues bandes", sinó que només hi havia hagut una "banda assassina".

Diferència d'identitats

Basagoiti va reconèixer, això sí, que el conflicte basc implica una "diferència d'identitats polítiques" entre els ciutadans d'Euskadi. Una afirmació que li va valer embats dialèctics per part de sectors de la dreta espanyola a Twitter, que li retreien al president del PP basc les seves paraules i la reunió amb Urizar.

stats