Crònica 25/12/2011

El PP defensa el duc de Palma i el PSIB calla

Enric Borràs
2 min
L'expresident balear Jaume Matas i el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, durant una conferència el 2005.

MALLORCAEls principals partits de les Illes Balears han fet pinya defensant la monarquia espanyola i, en concret, Iñaki Urdangarin. El PP i el PSIB han avortat la iniciativa de la coalició PSM-IV-ExM de treure l'afegitó "dels ducs de Palma de Mallorca" del nom de la Rambla de la ciutat. De fet, el regidor d'Economia, Julio Martínez, va defensar fa pocs dies el gendre del rei espanyol del "linxament públic" que assegura que pateix per la seva implicació en el cas Palma Arena. Els socialistes, per la seva banda, eviten atacar el duc de Palma. El diputat del PSIB que el 2006 va criticar per primera vegada les irregularitats dels contractes del govern amb l'Instituto Nóos, Antoni Diéguez, ara no en diu res ni concedeix entrevistes per parlar-ne.

La coalició PSM-IV-ExM, sola

A l'últim ple de l'Ajuntament de Palma, que va ser abans-d'ahir, els tres regidors de PSM-IV-ExM es van quedar sols defensant que es retirés la referència als ducs de Palma d'un dels principals carrers de la ciutat. La regidora popular Irene San Gil fins i tot va dir que la sorprenia que els econacionalistes fessin proposicions "de temes tan frívols com canviar el nom d'un carrer". Per contra, el regidor de PSM-IV-ExM Antoni Verger va argumentar que "gràcies a Urdangarin Mallorca torna a estar lligada a la corrupció".

Els socialistes, però, mantenen prudència pel que fa a la possible implicació de l'expresident de l'Instituto Nóos en el cas.

El 16 de febrer del 2006 Diéguez va ser el primer a criticar el cost "desproporcionat" del primer congrés Illes Balears Forum, fet per l'Instituto Nóos i pagat pel govern autonòmic. Va atacar l'executiu de Jaume Matas sense anomenar Urdangarin ni la seva fundació. Ara fins i tot es nega a comentar aquelles paraules amb els mitjans de comunicació i denega totes les entrevistes que li han demanat. Els socialistes no volen, com no volien el 2006, que sembli que ataquen la monarquia espanyola.

stats